Uberkjipt for Uber - selskapet er hacket og robbetHacket og robbet for informasjon om sjåførene

"Vi er ikke et taxiselskap men en teknologiplattform sier Uber. Nå er plattformen hacket!"

Kanskje de skulle holde seg til persontransport likevel?

Taxi selskapet Uber har tatt veien og verden med storm, men alt er ikke bare glede og velstand for det globale transportselskapet med base i San Fransisco.

Suksessbedriften Uber som praktisk talt har rullet inn millioner med sin brukervennlige App er for tiden i trøbbel, og det skyldes selvfølgelig et massivt hackerangrep. Informasjon om hele 50.000 av deres sjåfører og deres biler skal være på avveie, og det tok hele fem måneder fra angrepet skjedde til Taxi giganten forsto at de var hacket.

Informasjonen som er stjålet inkluderer sjåførenes bilnummer, navn, adresse og annen personalia.

Uber som har blitt kjent for rask, effektiv og billig transport måtte sist uke selv krype til korset og innrømme at selskapets sjåførdatabase ble hacket i 2014. Hackerangrepet som inntraff skal nå være demmet opp for, men informasjonen er fortsatt på avveie, og sjåførene som ble frastjålet sine personlige data skal ha fått tilbud om Experian produktet «Beskytt min ID» som plaster på såret.

Uber sier i en pressemelding at de ikke har merket noe til misbruk av informasjonen som ble stjålet, men som vi alle vet kan slik informasjon bli misbrukt flere år etter at den er innhentet av banditter og luringer. ID Svindel inntreffer gjerne hele tjuefire måneder fra informasjon første gang ble robbet fra ofret.

Som analysegrunnlag for konkurrenter er også datafilene til Uber gull verdt. De sier jo alt om hvorfor og hvordan Uber har klart å gjøre det ingen andre har klart før dem.  Å bygge et globalt taxiselskap!

Slik suksess blir man upopulær av, og det hele må jo være Uberkjipt for konkurrentene.

Mye kan tyde på at disse nå heller satser på hacking enn å bli parkert i Taxifeltet.

Uber i Norge

I Norge er det foreløpig bare Limoversjonen  «Uber Black» som er lovlig da denne går under retningslinjer for Limousin virksomhet. Den rimelige taxi varianten Uber Pop er foreløpig ikke lovlig, men tjenesten testes lukket.

Sjåfør kravene til Uber BLACK er som følger:
* Profesjonell sjåfør
* Drosjeløyve og firmabilforsikring
* Svart sedan eller SUV med god plass til fire passasjerer
* Evt. en SUV med god plass til minst seks passasjerer

For bloggtips kontakt kjell-ola.kleiven@rignorge.no
Følg meg også gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

 WWW.KJELLOLAKLEIVEN.NO

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits