Selvmord på Facebook!
For mange mennesker har Facebook blitt et rom for å ytre meninger og følelser ladet med både frustrasjon, og smerte. Kan Facebook redde liv?

Du er ikke alene!

Ny funksjonalitet, og nye brukerverktøy gjør nå at Facebookbrukere kan rapportere adferd som tyder på at andre brukere av nettsamfunnet har selvmordstanker. Løsningen er ment som et omsorgsverktøy for brukere av nettsamfunnets sosiale nettverk, og baseres på varselmeldinger fra bekymrede Facebook brukere som har registrert statusoppdateringer og annet som tyder på problemer..

Facebook har fått hjelp av en rekke helseinstitusjoner for mental helse ved utviklingen av applikasjonen.

Med funksjonaliteten på plass vil Facebook ved alarmerende varselmeldinger sende en rettet bekymringsmelding til den det gjelder. Dette gjøres etter en manuell vurdering av en tredjepart hos Facebook for å sikre at bekymringsmeldingen er reell, og det er selvfølgelig bare personen som sliter som vil kunne se bekymringsmeldingen fra Facebook.

Den påfølgende bekymringsmeldingen vil anbefale brukeren å snakke med noen av menneskene den har rundt seg, eller alternativt søke hjelp, som vist ved bildene under.
Facebook har tidligere blitt beskyldt for å være en kald og ufølsom plattform, men denne funksjonaliteten viser at selv Facebook har en mykere side.

Så vil tiden vise om funksjonaliteten blir brukt som den skal. Alternativet kan jo lett bli at rapporteringsverktøyet blir enda et mobbeverktøy.

La oss håpe at dette ikke blir tilfellet. 

For bloggtips kontakt kjell-ola.kleiven@rignorge.no
Følg meg også gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits