Hvem f....eier Norge

NORGE ER I FERD MED Å BLI ET SKATTEPARADIS FOR NÆRINGSDRIVENDE SVINDLERE


Staten pålegger BANKENE å hente inn noe som ikke eksisterer!

Gjennom Hvitvaskingsloven er norske finansinstitusjoner pålagt å vite eierskap, styrer og reelle rettighetshavere for norske selskaper men informasjonen bankene har mulighet til å hente inn er i beste fall atten måneder gammel, og i tillegg mangelfull.

I NORGE HAR VI GOD KONTROLL PÅ INNTEKTEN TIL MANNEN I GATA, MEN SKURKENE HAR FRIKORT OG FRITTLEIDE. DE TJENER MILLIONER I DET SKJULTE.

Informasjonen som bankene i dag kjøper for å oppfylle lovkravet og forstå hvem som eier norske selskaper stammer fra årsrapporten per 31.12 hvert år, og innrapporteringen er i beste fall så hullete at den ville kunne passere som sveitser ost med utløpt utløpsdato.

Fem av fem hvitvaskere elsker Norge

I praksis betyr dette at staten ikke vet hvem som i realiteten eier eller kontrollerer et selskap, og vi som kjøpere av ulike produkter har ingen mulighet til å finne hvem som tjener eller profiterer på virksomhetens salg av varer og tjenester. Slikt vet kriminelle bakmenn å utnytte!

Ikke så viktig tenker du kanskje?

I realiteten medfører dette at banditter som hvitvasker penger, eller driver ulovlig kan skjule sitt eierskap uten å måtte bruke tid på opprettelse av morselskaper i skatteparadiser eller andre tjuvtriks. Skattesnytere kan ganske enkelt trikse med eierskap rundt årsskiftet, eller unnlate å innrapportere.

Vårt norske system er perfekt for de som driver med terrorfinansiering - Vi aner ikke hvem som står bak et selskap eller en stiftelse. Velkommen til Norge Al Qaida!

Men hvorfor har ikke Norge ETT samlet register der de har full oppdatert oversikt over eierne? I Aksjeregisteret som er eiet av Skatteetaten er de hovedsakelig opptatt av eier pr 31.12. hvert år på grunn av beskatning, og det å flytte aksjer rett før datoen er et vanlig triks for å unngå skatt.
Hvorfor ikke pålegge alle norske bedrifter å løpende å registrere eierskap i Aksjeregisteret som er eiet av Skatteetaten? Dette ville gi et langt mer transparent bilde av AS Norge, og samtidig ville vi kunne forstå bedre hvem som egentlig står bak et selskap. Med revisor med på laget vil slik innrapportering både styrke kontrollen på norske selskaper fra et konkurransemessig ståsted og fra et kriminalitetsståsted. I tillegg vil vi få den fordelen at vi enklere kan oppfylle internasjonale krav til bank og finansnæringen og transparens.

En fersk rapport fra den internasjonale organisasjonen som følger opp anti-hvitvaskingsrutiner slakter Norsk innsats og det er ikke så rart.
Vi vet verken hvem så eier, eller kontrollerer norsk næringsliv så hvordan skal vi vite om penger er svarte, hvite eller grå?

Jeg forslår et offentlig aksjonærregister som et instrument i kampen mot mafiatilstandene som vi ser i visse bransjer. Med på kjøpet får vi både muligheten til å avsløre fiktive eierskap og andre tjuvtriks.

Det er greit å vite hvem som eier Norge og norsk næringsliv, tross alt.

 

FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK HER; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

FOR TIPS TIL BLOGGEN SEND EN E-MAIIL TIL KJELL-OLA.KLEIVEN@RIGNORGE.NO

 

MED ØNSKE OM EN RISIKOFRI HELG TIL DERE ALLE:)

 WWWW.KJELLOLAKLEIVEN.NO

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits