Tro kan flytte fjell - et selskap for kreftsaken

 


"Om vi alle står sammen og bidrar litt hver, da blir vårt samlede bidrag massivt"

 «Nå mormor, nå skal vi virkelig forsøke å gjøre noe bra for kreftsaken», omtrent slik tenkte hjernen min da jeg i dag tidlig våknet fra tung søvn til lyden av vekkerklokken.  Jeg våknet med hodet vridd en tanke på skrå slik at det første jeg så var PC skjermen som viste at det er to uker igjen til Tjuvholmen Veldedighetsselskap 2015.

To uker igjen til en fest dedikert til støtte for Kreftforeningen. Det er to uker til vi samler mange gode mennesker for en god sak på Stormkjøkkenet restaurant. To uker til gode venner, flotte artister, og fantastiske bidragsytere nok en gang samler sine krefter for en god sak. To uker til eksamen for Tjuvholmen veldedighetsselskap. Et arrangementet for Kreftforeningen og kreftsaken.

Vi har alle historier om kreft, og etter at jeg i bloggform fortalte om da min mormor døde, og en tolv år gammel Kjell-Ola fikk panikk så har jeg fått mange henvendelser fra andre som vil fortelle sine historier om kreft i familien. Kreft blant venner, og egen kreft. Jeg har blitt stoppet på gaten av mennesker som vil snakke om kreftsykdom, og mennesker som vil fortelle at de har lest bloggen. Enten de har lest den på www.kleiven.blogg.no eller på Kreftforeningens nettsider.

Kreft diskriminerer nemlig ingen, og kreftsykdom kan treffe oss alle.

Når en gruppe venner og jeg nå har valgt å lage en festkveld til støtte for Kreftforeningen, så handler det vel så mye om å dele kunnskap om det arbeid de gjør som det å samle inn midler til saken.  Det handler om å skape engasjement blant mennesker som bryr seg. Engasjement blant mennesker som vil gjøre sitt til at barn som berøres av kreften, og dens djevelske konsekvenser får det litt lettere.

Det er nemlig ikke bare lek å være barn når de nærmeste blir rammet av en dødelig sykdom.

Sist gang vi gjorde Tjuvholmen Veldedighetsselskap, så var det til støtte for Plan, og den gang var det kvinners utdanning i u-land som vi sammen mobiliserte krefter for å hjelpe.

I 2013 bidro blant annet Elisabeth Carew, Adiam Mengis, Julie Bergan, Terje Schrøder, Mariann fra Surferosa, Noman Mubashir, Bertrand Besigye, Nosizwe, Solmaz, Jennifer Moi, Admiral P og en rekke andre for Tjuvholmen Veldedighetsselskap og kampanjen "Because I am a girl" til utdanning av kvinner - nå gjør vi det igjen!

Når vi gjør det på nytt så er det en litt klokere gjeng enn sist som arrangerer. Vi har flyttet arrangementet ut av egen hage på Tjuvholmen, og inn på restauranten Stormkjøkkenet.

Vi har gjort et litt enklere kunstnerisk program, men vi beholder den samme entusiasmen, begeistringen og troen på at vi sammen kan gjøre en forskjell. Det handler om å bruke det lille man har til å gjøre verden litt bedre.

Sammen kan vi gjøre en forskjell

Jeg håper det er sant som det sies at tro kan flytte fjell. I såfall er kvelden den 22.januar allerede langt på vei en suksess.

 

Fakta om Tjuvholmen Veldedighetsselskap for Kreftsaken:

-  Vi møtes og donerer penger til en god sak

- Vi lytter til spennende artister, DJ's og treffer andre giverglade mennesker

- Vi lærer mer om Kreftforeningen og deres arbeid fra Anne Lise Ryel og hennes team

- Vi deler kan by på kunst og andre donerte gjenstander for saken

- 100% av de midlene vi samler  inn går til Kreftforeningen

- Vi gjør alle litt for en god sak slik at vår samlede innsats blir massiv

 

www.tjuvholmencharity.org

Ideen til tidenes første Tjuvholmen Veldedighetsselskap fikk jeg en vinterdag i 2010. Det var uten tvil inspirert av  Michael Jackson låten under. Det handler om å bry seg!

 

Følg meg gjerne på facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

 WWW.KJELLOLAKLEIVEN.NO

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits