De teller 1.2.3, så tømmer de kontoen din. God jul!

De teller 1.2.3, så tømmer de kontoen din. God jul!

Jule-skurkene bestiller BankID-brikker i andre personers navn

Politidirektoratet advarer nå mot at BankID-tyveri er blitt et voksende problem i Norge. Ofte er det eldre og uføre som blir svindlet.

Når en BankID stjeles og misbrukes er det ingen forsvarsverk som kan stoppe banditten fra å tømme kontoen din. Gjerningsmannen er nemlig på innsiden av alle forsvarsverk, og kan jobbe uforstyrret med å finne den rette nettbanken. Han eller hun prøver alle større bankene helt fremt il de finner den du er kunde i. Deretter tømmer de kontoer, og kreditter mens du aner fred og ingen fare.

Problemet er at dagens ordning for utlevering av Bank ID er svært enkel å lure. En kynisk svindler kan enkelt utgi seg for å være deg, og sekunder senere har han nøkkelen til din økonomi i lommen. En nøkkel som fungerer like godt på alle landets nettbanker, og den gir fri tilgang til din økonomi.

BankID-tyvene bestiller en identitetsbrikke nummer to gjennom å opprette kundeforhold til en bank i en annen persons navn ved bruk av fødselsnummer. Deretter hentes BankID-brikken ut ved Post i butikk der ID verifiseringsrutinene gjerne er svake.

Gjerningsmennene prøver seg så fram ved å logge seg på de ulike nettbankene inntil de finner nettbanken offeret har fra før. Dette er mulig fordi BankID-brikken ikke er begrenset til bruk i kun én nettbank.

Nå må vi tette dette smutthullet en gang for alle!

I forbindelse med Bank ID svindel er det gjerne noen kjennetegn:

1. De omadresserer posten din, slik at de har kontroll på gjenpartsbrev tilsendte kontrakter etc.
2. De benytter seg av falske id papirer for å utgi seg for å være deg. Vær oppmerksom på om du mottar telefoner der det bes bekreftet om du har kjøpt eller tatt i bruk nye tjenester
3. Oppdager du overføringer eller bruk av dine disponeringer som du ikke kjenner igjen. Kontakt banken.

Ønsker dere alle en harmonisk og risikofri jul.

 

Følg meg gjerne på facebook; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

For tips til bloggen send en e-mail til; kjell-ola.kleiven@rignorge.noFØLG OGSÅ MIN NYE SPALTE WWW.LUNSJMEDKLEIVEN.COM

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits