Det er i kveld det skjer!Skål Norge, og godt Julebord!

- Det er i kveld det skjer

Om noen få timer starter den helgen i året da flest nordmenn mister lommebok, mobiltelefon, og nøkler i god julebords ånd. Ikke la det hele vippe deg av pinnen! Her følger noen julebordstids for nybegynnere samt noen for de viderekommende.

Når alt blir borte
Dressjakken havnet i feil Taxi. Lommeboken ble liggende på gulvet ved toalettet der du aldri skulle vært, og ytterjakken med lue, og hansker forsvant med en kollega som trodde at det tilhørte sjefen. Det er omtrent slike tilstander som venter flere julebordsgjengere i kveld, men fortvil ikke det finnes gode råd, og de er ganske så enkle. Spesielt om du klamrer deg til alle dine eiendeler hele kvelden, eller gjør som de ekte julebords veteranene. Putter alt i en pose, og plasserer den hos en avholdsmann i god avstand fra alt som kan gå galt.

Julebord for nybegynnere
Først av alt er det viktig å innse at det er nærmest umulig å komme seg gjennom en lang middag med diverse taler, og ritualer uten både god mat og drikke. Med god drikke menes både den alkoholholdige, og den alkoholfrie, og en god miks av de to gjør at du slipper en kveld der du ligger strødd ved potta og roper på elg før dere har kommet til damenes tale. Lar du den alkoholholdige forbli i glasset så er det likevel lov å skåle, og for all del smil!

Det blir ikke mindre fest bare fordi eplemost ikke har alkohol i seg.

Hold deg våken

Midtveis i middagen er det også tid for de fleste av oss å bytte ut varm inneluft med kald røyke luft i form av en beinstrekk. Du skal ikke undervurdere denne kalde gleden, selv for oss ikke røykere. Det å ta med seg noen minutter under stjerneklar himmel med dine kjederøykende venner og kollegaer kan virke som en oppkvikker på linje med tre eller fire julebords Akvavit. Er du fortsatt med meg?

Når det nærmer seg desserten, og den påfølgende Kaffe Avec, kan det være greit å vekke hjernecellene til liv for første gang under middagens avsluttende del. Det å ta et riktig valg her kan avgjøre om kvelden blir en suksess eller bare angst og fyllestress. Valget om brunt brennevin kan være en direkte billett til mer påfyll av brunt i baren, og før du vet ordet av det står du og skriker heseblesende meldinger med hes stemme til rytmen av det Bulgarske dansebandet som spiller Michael Bolton låter og klamme svisker fra en annen tid.

Sprit eller ikke
Valget om å hoppe over spriten kan føre til at omgivelsene med ett fremstår som et fandenivoldsk sirkus. Plutselig ser du både venner, kollegaer og andre danseløver med øyne så klare at festen blir mer et mareritt enn et sløret lerret av sukkersøtt øl.

Kollegaen eller kompisen som vanligvis ikke snakker med noen danser nå Lambada med økonomidirektøren som for anledningen har leppestiftmerker nedover halsen, og skjorten flagrende som seilene på Christian Radich. Noen minutter senere skriker de begge kryptiske meldinger, og aller helst om hvor glad de er i deg, eller i hverandre. Julebord er kjærlighet skal du vite.

Cowboystrekk
På dette tidspunktet er alle former for organiserte aktiviteter over, og den gjeldende formen for sosialisering skjer gjerne etter «Hver mann sin krig» prinsippet. I praksis betyr dette at dere alle beveger dere i sirkler og utveksler nikk, kommentarer og høfligheter.   Enkelte har på dette tidspunktet gått fra vertikal posisjon til horisontal cowboystrekk med beina høyt, munnen åpen og avslørende snorkelyder som eneste tegn på at de er i live.

Dette er ikke tidspunktet for å teste en nærliggende hjertestarter eller et brannslukningsapparat. La dem sove! Eller innta samme posisjon, pust med magen. 

Til slutt

Når dere i morgen tidlig planter beina støtt på bakken, så husk følgende;

Kjøleskapslyset kan virke som en lysbombe om dere ikke har utstyret i orden. Solbrillene legger dere dermed klare allerede i kveld. Om dere i morgen trenger brillene for å møte frokosten så har julebordet utvilsomt vært en suksess sies det.

Skål, og ha en fantastisk kveld.

Det er bare jul en gang i året tross alt.

Mine beste tips om du skal gå gjennom julebord sesongen uten å drikke alkohol følger nedenfor;)

1. Ikke gjør det at du ikke ønsker å alkohol drikke til noen «big deal» Ta imot velkomstdrikk og vin som alle andre. Så kan du heller be betjeningen om et alkohol fritt alternativ litt diskre.
2. Sørg for å skåle, og delta i alle former for sosiale begivenheter rundt bordet. Det er ikke slik at hva du har i glasset skal definere hvordan du ellers beter deg.
3. Nyt det gode selskapet, og de gode historiene rundt bordet vel vitende om at du får en lettere morgendag, enn de fleste andre. Drikkeleker er det lov å si nei til. Bånnski er forresten ikke så gal om den gjøres med Eplemost eller isvann.
4. Du er aldri mer populær enn når du edru og glad kan kjøre vennene hjem etter festen.
5. Det er lov å snike seg unna når julebords fylla har gått over styr slik den gjerne gjør. Lenge før den tid har folk uansett mistet evnen til å observere hvem som er til stede.

Les også; Min best bevarte hemmelighet her; http://kleiven.blogg.no/1416700926_min_best_bevarte_hemm.html

Følg meg gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellolaWWW.KJELLOLAKLEIVEN.NO

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits