Dere tok meg på senga

Full, fullere finans!

Etter at jeg publiserte blogginnlegget med tittel «Min best bevarte hemmelighet», sist uke har ikke telefonen stått stille. Ikke mailboksen heller for den saks skyld. Jeg har fått meldinger fra TV stasjoner, radio kanaler, øl-foreninger og vin-klubber. Jeg har blitt oppringt av mennesker som elsker vin, og de som ikke drikker.  Jeg har blitt stoppet på gaten av folk som vil prate om alkoholholdigdrikke, og jeg har blitt uthengt som en kjedelig kar uten humor, og sans for kvalitetspromille.

Merkelig nok mener de fleste som tar kontakt at jeg må ha et kjedelig liv, men selv er jeg av en helt annen oppfatning.

Budskapet mitt med innlegget var noe som enkelt som at jeg ikke drikker alkohol, men at dere andre kan drikke hva dere vil. Selv om jeg er edru så gir deres selskap meg glede, og jeg er som dere glad i mennesker og det sosiale. Jeg er bare ikke full eller beruset!

Nettopp dette poenget tror jeg mange sliter med å forstå, for fortsatt tror folk at jeg sitter hjemme alene og strikker når dere er ute og drikker. Det er helt feil! Jeg er nemlig han som ikke snøvler uansett hvor sent det blir, og vips er jeg borte.

Det er nemlig lite som er deiligere enn å komme tidlig hjem i egen seng.

Når 12.000 av dere har delt innlegget mitt på Facebook, og flere hundre har kommentert så tar jeg det som et tegn på at det er mange der ute som har det som meg. Nettopp det varmer godt i vinterkulda! Det var nemlig et svært personlig innlegg jeg skrev, og mitt daglige virke er langt unna det å kommentere alkohol og drikkevaner i det offentlige rom.

Det er imidlertid liten tvil om at alkohol engasjerer nordmenn mer enn det meste, og vin drikkes ifølge vinklubben som mailet meg av alle de beste. Så sånn er det!
I tiden etter at jeg publiserte innlegget har jeg tenkt gjennom de fleste situasjonene der jeg de siste årene har sett alkohol flyte i strie strømmer med tilhørende drikkepress, og det slår meg at mye av alkoholkonsumeringen for mange skjer på forretningsmiddager, julebord, kundearrangementer og lignende. Det er nærmest som om gratis alkohol fra egen eller andres arbeidsgiver er en lovlig form for forbudt eller smårampete stimuli.

Vi er kule når vi drikker gratis, og vi er kule når vi slipper å tenke på prisen.

Til de av dere som driver bedrifter, eller har lederroller vil jeg si følgende; Tenk dere godt om før dere skriker fri bar under årets julebord. Sannsynligheten for at deres julebord ved fri-bar blir til et pulebord, er stor og for omdømmet er det drepen.

Til dere andre vil jeg sitere en kjent finansmann jeg møtte denne uka: Full, fullere, finans! Eller kanskje ikke. Jeg lar det siste være opp til dere!

 

Med ønske om en strålende helg og flott førjulstid!

All the best:)

 

 

Innlegget som omhandler mitt forhold til alkohol finner dere her; http://kleiven.blogg.no/1416700926_min_best_bevarte_hemm.html

Følg meg gjerne på facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

For tips til bloggen send en e-mail til Kjell-Ola.kleiven@rignorge.no

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits