Hodeløse dødsmaskiner truer trafikksikkerheten

- 11.000 svenske trailersjåfører stopper kjøring i protest

"Om vi ikke rydder-opp kan konsekvensen bli rekordmange dødsfall på vinterveiene"

Mens hodeløse vogntog og større lastebiler sklir rundt på norske vinterveier med sjåfører som har kjøpt førerkortet på Google, så har svenske sjåfører fått nok av kamikaze ferden som hvert eneste år tar liv i trafikken. Nå stopper 11.000 svenske vogntog motorene i protest etter at en Makedonsk sjåfør ble frikjent i retten for å ha kjørt trailer i Sverige med falsk førerkort. Sjåføren som ble stoppet med Bulgarsk førerkort, skal ifølge Bulgarske myndigheter ikke oppfylle noen av kravene for å kunne ta førerkort i Bulgaria.

Førerkortet er heller aldri registret i førerkortregisteret i Bulgaria, eller hos oppgitt utsteder. Det er nemlig så falsk som det kan bli.

Så kan man da spørre seg hva mannen gjorde med falske papirer på svenske vinterveier? Svaret er enkelt; Som så mange andre forsøkte han å tjene til livets opphold ved å gjøre den jobben han ifølge det falske førerkortet var kompetent og skikket til å utføre.

Problemet er bare at falske førerkort som dette er en direkte dødsårsak på nordiske veier. Sjåfører som Makedoneren setter din og min families liv i fare hver gang de åpner bildøren for å flytte noen titalls tonn med lastebil i ekspress fart. De samme sjåførene bidrar også til at selskaper som velger å ansette sjåfører med ekte-førerkort taper markedsmessig fordi landeveisrøvere med falske førerbevis selger seg billigere.

Norske transportkjøpere må forstå at utelukkende fokus på pris gir mafiatilstander. Velg en seriøs tilbyder!

Neste gang du er ute og kjører på glatte vinterveier kan det være du som kommer ansikt til ansikt med Per Pirat med falsk sertifikat.

Slik kan vi ikke ha det i Norge!

Så kan man spørre seg om tilsvarende røverstreker også kunne ha skjedd på norske vinterveier? Mitt svar er ja. Det skjer hver eneste dag, og nettopp derfor er jeg så utrolig imponert over de svenske sjåførene som ved sin 15 minutters kjøpestopp langs motorveier, og snirklete fjellstier forteller omverden at de ikke tillater piratsjåfører i Sverige. De samme sjåførene tar et oppgjør med ukulturen i transportbransjen. Et oppgjør som de svenske myndighetene burde tatt for lenge siden. 

Trolig besøker flere tusen tungtransportsjåfører med falsk førerkort Norge og Sverige hvert år.

Det kan ikke være akseptabelt at dødsmaskiner på sommerdekk frekventerer nordlige strøk uten nødvendig kjøre-kompetanse, eller gyldig førerbevis. Glattkjøring er glattkjøring tross alt, og kjøring på isete nordiske vinterveier kan være vanskelig nok med en Fiat Punto.

Så hvorfor ble mannen frikjent? Han hadde  vært smart nok til å kjøpe gode forfalskninger av utro tjenere ved det Bulgarske veivesenet. Gode forfalskninger kan være en tøff nøtt å knekke.

Det skal ikke lønne seg å bryte loven

Når disse likevel ble avslørt var argumentet til mannen blir når mannen selv sier han ikke visste at dokumentene var falske.

Jeg heier på sjåførene som ved solidarisk handling viser at juksemakere som seiler under falsk flagg ikke skal få vinne. 

Kom igjen Sverige, ta ansvar. Vis Norge vei i kampen mot veipiratene!

Vi har en lang vinter foran oss, og ingen liv å miste!

 

Følg meg gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

For tips til bloggen send en e-mail til kjell-la.kleiven@rignorge.no

Les mer om den svenske kampanjen her; http://www.transport.se/Transportarbetaren/Start/Nyheter1/11-000-chaufforer-stannar/

Også i Norge sprer nå frustrasjonen seg; http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/derfor-star-norske-sjafrer-stille-i-veikanten/8514100.html

 
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits