Microsoftsvindleren og jeg

Microsoftsvindleren og jeg

- Slik lurte jeg svindleren!

Det er ikke alltid at en svindel går som svindleren ønsker. Her er en dagsfersk historie som ikke gikk helt etter boka.

«Hei, snakker jeg med Ola Kleiven? Grunnen til at jeg ringer deg Ola er fordi abonnementet ditt på Microsoft Office er i ferd med å løpe ut, og i den forbindelse vil jeg tilby deg en ny og bedre versjon. Helt kostnadsfritt selvfølgelig. Høres det greit ut»

«Ehh, ja. Offie sa du? Jeg sitter ikke med full oversikt nå.Mener du da på hjemmemaskinen min eller jobb?»

«Vel Mr Kleiven, det handler om abonnement nr 013457688-89, og tilgangen din blir sperret om vi ikke får en bekreftelse på at det faktisk er du som bruker den. Vi i Microsoft opplever så mye svindel med våre lisenser skjønner du. Det handler om både software tyveri og ID Svindel»

«Ok, så hvordan vil dere verifisere at jeg er meg over telefonen? Det høres ut som en merkelig løsning!»

«Vi trenger ditt fulle navn, postadresse, e-mail adresse samt kortdetaljer. Deretter krysssjekker vi dette mot våre systemer, og sjekker at det hele stemmer. Du blir bare belastet cirka nihundre kroner for fornyelsen, men bare om du venter med å aktivere. Ved hurtig aktivering er det gratis»

«Ok, det høres greit ut. Det er bare et problem! Mitt navn er ikke Ola Kleiven, men Rene Suess. Kanskje du kan fortelle meg om mitt abonnement også har utløpt?» (Jeg oppgav min falske identitet som ikke finnes)

«Klart jeg kan (Lang ventetid med mye hvisking og tisking i den andre enden). Mr Suess, vi har gode nyheter. De har faktisk mulighet til å få gjennomført den samme oppgraderingen som Mr Kleiven, og denne gang koster det bare 600 kroner»

«Virkelig, jeg må være ekstra heldig i dag. Kan dere fortelle meg hvor dere ringer fra?»

«Mr Suess, vi ringer fra Microsoft help-desk, og det er vår jobb å sørge for at du er en fornøyd kunde»

«Og hvor er denne help-desken plassert da? I India?»

«Mr Suess vi kan ikke fortelle deg hvor vi sitter. Det er corporate policy, men du kan stole på oss. Vi er her for å hjelpe deg. Du kan imidlertid legge inn detaljene på denne nettsiden om du ikke vil gjøre det over telefonen» (Nettside som er en tro kopi av Microsoft. Det er bare et problem, siden har en adresse som er tilknyttet en kjent Asia basert svindel organisasjon)

«Denne siden ser kjent ut. Er du klar over at du jobber for en svindelorganisasjon? Siden du referer til er tidligere oppgitt i våre kilder som brukt til det vi kaller Wire fraud, og slikt er det strenge straffer for. Jeg jobber med slik skjønner du»

Ny hvisking og tisking på den andre siden. «Mr Suess, jeg hører deg dårlig. Det må være noe med linjen. Kan du oppgi personnummeret ditt så jeg finner deg i databasen vår?»

«Vi kan heller snu på det. Om du forteller meg ditt virkelig navn samt hvor du sitter, så skal jeg ikke anmelde deg for forsøk på svindel. Du vet vi har kalde, mørke fengsler her oppe i nord

Ny hvisking og tisking, etterfulgt av en ny stemme som hørtes både barskere og mer selvsikker ut. «Dette er service-senter manager, vi forstår at du ikke var fornøyd med konsulenten? Kan jeg hjelpe deg med noe?»

«Mr Service Manager, du er kanskje kjent med at det er kriminelt å utgi seg for å være fra Microsoft når du i virkeligheten driver et bøllete call-senter som svindler folk som ikke vet bedre» 

Summetonen som fulgte fortalte meg at samtalen var over.

Fem kjappe tips i kontakt med slike luringer;
1. Oppgi aldri personalia
2. Oppgi aldri kortnummer eller betalingskort detaljer, ei heller via nettisder du ikke kjenner
3. Microsoft ringer aldri rundt og spør om slikt, så gjør samtalen så kort som mulig.
4. Fortell aldri hvor du er eller hvor du bor geografisk
5. Trykk aldri på linker eller sider du ikke kjenner fra kilder som virker usikre.

 

 

Følg meg gjerne på Facebook;  https://www.facebook.com/kleivenkjellola

For tips til bloggen send en e-mail til kjell-ola.kleiven@rignorge.no

 http://www.kjellolakleiven.no
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits