Hei, jeg er ikke ved mine fulle fem, kom og misbruk meg!

Kjære virkelige venner dere har sparken. Facebook forstår meg bedre!

Tore er en kjøter!

Setningen over kunne vært hentet fra det virkelige liv, og det slutter aldri å overraske meg hvordan tilsynelatende oppegående mennesker tror at Facebook er en allmennpraktiserende psykolog med helbredende egenskaper.

Nærmest daglig dukker det opp status oppdateringer som forteller meg at mennesker  jeg har som FB-venner har sosialangst, har en utro kjæreste, har lyst til å ta livet av seg, har tapt alle pengene sine på poker, eller har blitt voldtatt av en eks-kjæreste som i tillegg både slår og sparker.  Han eller hun er selvfølgelig «tagget» med navn i innlegget.

Et problem blir ikke borte av å skrike det ut i en statusoppdatering på Facebook

I 2014 er ingenting verdt å holde kjeft om, og selv ikke personvern eller nettvett hindrer oss fra å skrike av full hals om all urett som har hendt oss. Det er nemlig svært enkelt å måle at hele 163 mennesker er enige med oss i at Tore er en kjøter. Eller hva nå enn syndebukken måtte hete.  «Likes» er «likes» tenker sikkert status-posteren som i øyeblikket etter oppdateringen kan kose seg med både sympati fra vilt fremmede i form av  «medhold-Likes», og saftige støtteerklæringer som «Fy Faen Trine. Ikke la han knekke deg», eller «Du fortjener så langt bedre».

De samme 163 som liker statusen om at «Slemme Tore» kan dra dit pepperen gror fordi han har mishandlet et såbart menneske, er neste sekund inne og klikker «liker» på den siste låta til Rihanna eller den siste gråtkvalte seansen fra 71 Grader nord. Så dypt stikker støtten!

"Heidi er en golddigger", det står på Facebook!

I 2014 har Facebook og andre sosialemedier bidratt til at vi mennesker knapt snakker sammen, og irrasjonelle utbrudd som tidligere ville blitt kommunisert i fortrolighet til en venn over en kaffe blir nå delt med 5000 av dine nærmeste Facebook venner samt deres nettverk. Totalt kan en slik melding nå ut til flere hundretusen mennesker, men hvem tenker på det når de ikke er ved sine fulle fem?

Ikke post på Facebook om du ikke har hvilepuls

I praksis er det å gjøre en status oppdatering på Facebook det samme som å sende en pressemelding gjennom tradisjonelle medier.

Ville du delt med journalister i Aftenposten, VG og Dagbladet at kjæresten ikke bare er utro, men også en voldelig jævel?

De færreste av oss ville det om så var tilfelle, og jeg er ganske sikker på at vi ville forsøkt å holde  slikt tett til brystet fordi det i seg selv sier noe om vår egen dømmekraft også.

Mye av det jeg forsøker å dele som et hjertesukk her kan sikkert tilskrives at vi fortsatt er i sosiale mediers barndom, men likevel er det verdt å rope et varsko. Det er nemlig ikke alltid at en emosjonell pressemelding som er skrevet med bred og svulstig  penn er svaret på private problemer. Heller det motsatte, og det er ikke få arbeidsgivere, hodejegere, eller lignende som bruker Facebook for å danne seg et bilde av en person. Hva kriminelle miljøer bruker Facebook til det skal jeg ikke engang gå inn på.

Min morfar har alltid sagt at en menneske aldri har mer enn fem gode venner. Facebook har endret vennebegrepet for alltid!

Dagens stikkord er hvilepuls!

Ønsker dere alle en risikofri helg og bruk nettvett!

 

Følg meg gjerne på facebook her https://www.facebook.com/kleivenkjellola




 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits