Artist eller Mafia? Ukens navn er Frank Sinatra

Artist eller Mafia?

Ikke alle blogger kan være rosa!

Musikk og Mafia har alltid vært en spennende kobling. Bli med på en rundreise i RIG arkivet.  La meg introdusere dagens Mafia-tilknyttede artist.

Frank Sinatra, musikk eller mafia?

Allerede så tidlig som i 1947 var Frank Sinatra delaktig under en mafiasamling med Cosa Nostra på Cuba. Under en fire dager lang samling på det som på den tiden var et festparadis uten like var Sinatra til stede når mafiaens fremste ledere møttes i Havanna til fest, mafiakonferanse og feiring. Det var under denne samlingen at de første bevisene mot Sinatra og hans mafia bånd ble loggført, og det var denne samlingen som på tidlig seksti tall ble brukt av J Edgar Hoover for å bevise at Sinatra var en «Made man».

Hoover hadde flere kort på hånden i sin beskrivelse av den mafia tilknyttede Frank Sinatra. Han kunne redegjøre for tette relasjoner til både Joseph og Rocco Fischetti som var fettere av Al Capone. Kompisen Willie Morretti som ledet New Jersey delen av den italienske mafiaen var en domfelt raner, men like fullt en god venn av Frank. Chicago bossen Salvatore «Sam» Giancana var kjent under kallenavnet Sam Sigar. Han hadde telefonnummeret til Frankie på innerlommen da han ble arrestert i 1958. James Tarentino var en tett assosiert gangster med Bugsy Siegel bånd, og vi kunne fortsatt i det uendelige. Dokumentasjonen som ble satt sammen for å dokumentere bånd mellom «Ol' Blue Eyes», og mafiaen som styrte den amerikanske underverden var i en periode så omfattende at den ikke kunne forbigås.

I 1959 skal Frankie ifølge Hoover ha arrangert en nidagers mafioso fest på Claridge Hotell i Atlantic City. Festen var en samling av de øverste gangstertoppene fra bygge kyster, samt ledende skikkelser fra Chicagos underverden.  Midt i det hele satt Frank Sinatra som naturlig midtpunkt, og selv om det aldri har blitt bekreftet i det offentlige rom er det liten tvil om at mafiaen var en viktig brikke i hans suksess. Blant annet spilte han fast på klubber og hoteller som var eid av ulike mafiatopper. Han gjorde også flere finansielle investeringer sammen med mafiatilknyttede personer og virksomheter.

- Flere år etter Cuba samlingen i 1947, og etter at Lucky Lucioano hadde gått bort ble en sigareske signert Frankie funnet i hjemmet til Lucky i Napoli. Sigaresken hadde signaturen til Sinatra selv, etterfulgt av "To my dear pal Lucky, from his friend, Frank Sinatra." 
- Chicago bossen «Sam the Cigar» gikk alltid med en safir ring som hadde vært en gave fra kompisen Frankie. Ringen var et av hans kjennemerker.
- Det er etter hvert allment kjent at det finnes en rekke opptak der ulike mafiasjefer snakker om Frank Sinatra og hans virksomhet, og da er det ikke hans fantastiske låter eller skuespillertalent det er snakk om.

Beskyldninger om mafiabånd fulgte Sinatra hele livet, og selv om han ikke selv var delaktig i mafiaens blodige sysler så var han alltid til stede ved deres sosiale samlinger og fester.

Så kan man spørre seg, var Frank Sinatra en assosiert «Mafioso», en artist som mafiaen visste å sette pris på eller en viktig brikke i det hemmelige samfunnet av kriminelle som styrte USA i etterkrigstiden?

Svaret vil vi vel aldri få.

 

Mine topp tre låter med Frank «Ol' Blue Eyes» Sinatra

1.My Way
2. Fly me to the moon
3.Thats life

Følg meg gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

For tips til bloggen send en e-mail til kjell-ola.kleiven@rignorge.no

 
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits