Vennetjenesten som kan tømme din lommebok

- Svindlet av en «god venn»

Trussel varsel!

Når mulighetene til å tjene kjappe penger oppstår kan selv gode venner vende deg ryggen.

Her er en svindelform som stadig flere melder om, og den krever ikke annet enn en dårlig kompis, forhåndsbetalte kjøpekort, og et lite utlån av penger.

La meg dele en beskrivelse jeg fikk på mail for noen dager siden. Tilfellet han beskriver er en gjenganger i svindel beskrivende mailer som jeg mottar for tiden, og det er ofte snakk om større beløp.

«Det hele gikk ut på at en tidligere kollega ringte og spurte om jeg kunne kjøpe x antall "Ukash" til han, mot at han overførte et beløp i størrelsesorden 20.000 kroner til min konto.

Mer enn ti mailer fra personer med samme opplevelse siste måned sier noe om at dette er i ferd med å eskalere

Jeg ser at vedkommende har satt inn penger på min brukskonto, kjøper Ukash kortene til han og gir han kodene. Samme kvelden oppdager jeg at beløpet han satt over til meg er tilbakeført via bank i butikk. Skurken har altså klart å få satt over penger via bank i butikk for så å tilbakeføre de et par timer senere, selv etter at summen er brukt. Dette medførte et minus på 20 000 kroner, i min favør»

Dårlige venner kommer i alle former og farger

Kjøpekortene som misbrukes i dette tilfellet kalles paysafecard og er Europas mest populære og utprøvde prepaid-betalingsmiddel for nettet. Ifølge reklamen gjør paysafecard det enkelt, trygt og raskt å betale på nettet hos de mest kjente leverandørene innen games, sosiale medier og nettsamfunn, musikk, film og underholdning og mange andre segmenter.

Så kan man spørre seg, hvem dette er sitt ansvar? Problemet er at personen som har overført pengene selv har gjort jobben for svindleren, og han er i tillegg så nært knyttet til vedkommende som lurer han at det fra utsiden kan se ut som om de har samarbeidet om svindelen.

Da hjelper det ofte lite at historien er en helt annen.

Ikke la deg lure!

 

Følg meg gjerne på facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

For tips til bloggen send en e-mail til kjell-ola.kleiven@rignorge.no

 LES  GJERNE MIN NYE SPALTE LUNSJ MED KLEIVEN HER; WWW.LUNSJMEDKLEIVEN.COM

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits