Nordmenn kjøper likes og Facebook venner - blir rundlurtNordmenn Kjøper likes og falske Facebook venner - blir rundlurt

- Det selges falske venner til nordmenn for flere millioner i året

Den nye trenden blant nordmenn på jakt etter status, og berømmelse er kjøp av «likes, eller falske venner i sosiale medier. Våre kjøp av tommelen opp her til lands er så utstrakt at en fersk oversikt fra en av de største leverandørene av slike tjenester viser at nordmenn er på verdenstoppen i kjøp av ikke-eksisterende liksom venner.

I 2014 får luringer godt betalt for å selge liksom vennen Skybert

Om det er høstmørket eller kulda som gjør at Ola og Kari Normann har behov for å fylle vennelisten med mennesker som ikke finnes vet jeg ikke, men trenden har gjort at også svindlere har sett sitt snitt til å tjene noen kroner også her.

Det har den siste tiden poppet opp en rekke falske nettbutikker som reklamerer med både salg av likes, og Facebook venner uten at verken det ene eller andre blir levert om du velger å gå til anskaffelse av tilbudene deres. I stedet fungerer tjenesten slik at du velger et produkt, og betaler som i en vanlig nettbutikk. Alt virker som det skal helt til de nye kjøpe-vennene aldri dukker opp som de skal.

Kjøpe-vennen kom aldri!

Så kan man spørre seg; Hvem går til Politiet, og anmelder et slikt forhold? Svaret er nesten ingen. For hvem vil innrømme at de forsøkte å kjøpe seg venner som fikk penger men ikke dukket opp. Det er i seg selv nesten like ille som å innrømme at man forsøkte å kjøpe sex, mens den prostituerte stakk av med pengene.
Nettopp derfor får disse luringene holde på ganske fritt, og det er nesten ikke en dag uten at jeg nå får mailer fra nordmenn som føler seg lurt, eller rundlurt.
En av disse sa det på følgende sett;

«Jeg ble frarøvet nesten tjuetusen kroner, og på kjøpet fikk jeg frastjålet identiteten min. Alt fordi jeg ønsket meg litt mer popularitet»

Det er ikke småbeløp det er snakk om, og flere innrømmer å ha betalt titusenvis av kroner for venner som aldri kom på profilen som lovet. En annen side av dette er at kjøperen gjerne oppgir personlige detaljer, samt kredittkort opplysninger i forbindelse med kjøpet og vips kan luringene handle videre på nett med ditt kort, eller utgi seg for å være deg.

Jeg ville bare bli populær som i reklamen

Det er på nett som i den virkelige verden både dyrt og dumt å kjøpe venner!

Gode venner liker deg helt gratis:)

Ønsker dere alle en risikofri helg!

Følg meg gjerne på facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola
For tips til bloggen send en e-mail til kjell-ola.kleiven@rignorge.no

 
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits