Egne regler for de kjendiskåte?

- Det hjelper ikke om søker på min inntekt i skattelistene oppgis på  det offentliges nettsider om du også finner inntekten på førstesiden av avisen.

Med de nye begrensingene som nå er innført ved søk i skattelistene med tilhørende lagring av søkers navn er vi nordmenn litt tryggere enn før. Både når det gjelder fare for ID svindel og uønsket snoking i privatøkonomien. Det er likevel enkelte grupper som fortsatt er utsatt ved lansering av skattelistene.
Nærmest samtlige norske medier bruker fremdeles tusenvis av spaltemeter på kjendiser eller offentlige personer, og deres inntekt. Bare den siste uken har vi kunnet lese saker som «Dette tjener topp-bloggerne», «Her er Norges best betalte fotballspillere», og «De ukjente finanskjendisene».

Slike saker vil kunne bidra til at enkelte grupper blir mer utsatt både for svindel, snoking og hets. De samme gruppene vil kunne oppleve økt pågang fra både tiggere, og svindlere men verst av alt de blir utlevert uten at de selv kan gjøre ned med det. Om media først har definert deg som en offentligperson da er du i fare for å miste beskyttelsen som de nye reglene skal gi deg.

Jeg finner det merkelig at vi fortsatt har slike snokesaker i norske medier. Her burde den nye regjeringen ta ansvar!

Skulle vi ikke snokekulturen til livs Erna?

Takk gud for at man ikke er en plass på kjendislistene verdig. Slik utlevering til massene unner jeg ikke min verste fiende!

Artikler om andre menneskers inntekt, formue og privatøkonomi de velger jeg å ikke lese. Det heter privat-økonomi tross alt.

Følg meg gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellolaIngen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits