200.000 nye Snapchat bilder på avveie, og flere tilhører nordmenn

200.000 Snapchat bilder på avveie, og flere tilhører nordmenn

Snapchat tjenesten Snapsave ble hacket natt til i går, og mer enn 200.000 bilder skal være på avveie. Flere av disse bildene skal være av den intime typen. Det vil si bilder av kjønnsorganer eller nakne kropper, som aldri var ment for andre enn mottakeren.

Er dine bilder blant disse? Flere nordmenn skal ha fått sine bilder lekket.

Det er denne gangen ikke Snapchat selv som er hacket, men programmet Snapsave som lagrer bildene som sendes gjennom tjenesten. Hackingen skal ha ført til at bilder fra brukere i hele verden har kommet på avveie, og blant disse er det altså både norske og danske brukeres bilder.

Jeg har tidligere skrevet om hvordan enkelte brukere av tjenesten tillater seg å sende bilder gjennom Snap Chat. Bilder som de ikke ville postet eller delt gjennom noen annen tjeneste. Grunnen er rett og slett at mange har oppfattet det slik at bildene ikke lagres noe sted. Dette er selvfølgelig feil, og denne siste hendelser føyer seg inn i en rekke hendelser der Snapchat enten har blitt hacket eller frastjålet informasjon om sine brukere.

Bruk Nettvett du også! Dropp uvettig bruk av Snapchat.

Alt som blir sendt over nett eller via fildelingstjenester og sosiale medier kan fanges opp av uvedkommende. 

Følg meg gjerne på facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

For tips til bloggen send en e-mail til kjell-ola.kleiven@rignorge.no

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits