Et mer synlig Politi, ja takk!

Et mer synlig Politi, ja takk!

Et steg i riktig retning, men mer krutt må til!

Nytt statsbudsjett er som julaften for oss som følger utviklingen av AS Norge med argusøyne.

Jeg leste i dag forslaget til nytt statsbudsjett med stor interesse, og spesielt var jeg spent på hvordan Høyre og FRP regjeringen så for seg å styrke Politiet kapasitetsmessig. 

Det er nemlig liten tvil om at vi her til lands har behov for et Politi som er mer synlig, og da mener jeg både mer synlig i gatene, og i kampen mot nye kriminalitetsformer.

Her er noen av høydepunktene fra foreslått statsbudsjett i mine øyne

I justissektoren skal flere politistudenter få jobb, mens 500 millioner skal brukes på å skaffe nye redningshelikoptre.

Regjeringen legger til rette for at nyutdannede fra Politihøgskolen skal kunne tilbys jobb i politiet og foreslår å øke bevilgningene med 165mill. kroner. Videre foreslår Regjeringen økte bevilgninger til flere påtalejurister i politiet, nye stillinger i den høyere påtalemyndighet og flere dommere. Regjeringen vil reformere politiet, og foreslår 150 millioner kroner til dette arbeidet.

Regjeringen vil styrke beredskapen. Bevilgningen til PST foreslås økt med til sammen 68mill. kroner til IKT-tiltak, økt spanings- og innhentings- kapasitet og økt bemanning for å møte et skjerpet trusselbilde. Bevilgningsøkningen vil også legge til rette for flere livvakter og nytt utstyr hos liv- vakttjenesten.
Regjeringen vil styrke beredskapen. Bevilgningen til PST foreslås økt med til sammen 68mill. kroner til IKT-tiltak, økt spanings- og innhentings- kapasitet og økt bemanning for å møte et skjerpet trusselbilde. Bevilgningsøkningen vil også legge til rette for flere livvakter og nytt utstyr hos liv-vakttjenesten. For å redusere reaksjonstiden.

Tar vi sofistikert kriminalitet på alvor?
Det er liten tvil om at norsk politi står overfor nye utfordringer i et stadig mer internasjonalt samfunn. Et samfunn der kriminelle bander ikke bryr seg nevneverdig om nasjonale landegrenser eller lokale lover. Sett i et slikt perspektiv hadde jeg håpet at regjerningen ville kommet med et enda mer spenstig forslag til styrking av Politiet i budsjettet, men det er likevel mye positivt å ta med deg.
Ikke minst vil flere ansettelser av nyutdannede fra Politihøgskolen løfte en Politistyrke som har godt av å få inn flere unge fremadstormende kriminalitets-bekjempere.  Økte bevilgninger til PST er også en velanvendt bruk av midler.

Likevel får jeg litt følelsen av "To steg frem og et tilbake"

Det handler om å ivareta de verdiene vi har her til lands, og det i et stadig mer uoversiktlig landskap.

Følg meg gjerne på Facebook her https://www.facebook.com/kleivenkjellola

For tips til bloggen send en e-mail til kjell-ola.kleiven@rignorge.nowww.kjellolakleiven.no

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits