Her er Snapchat bildene du ikke ville at noen skulle se!

Her er Snapchat bildene du ikke ville at noen skulle se!

Er du en av dem som trodde at bilder ble slettet på SnapChat etter 30 sekunder?

Da bør du sette deg godt til rette med et glass vann, og en kald klut til pannen. Bilder som sendes gjennom Snapchat blir nemlig liggende på selskapets servere. I tillegg finnes det en rekke programmer som gjør det enkelt for brukere å lagre bildene i løpet av de cirka tretti sekundene som de vises på skjermen.
Blant de enkleste metodene er det å utføre screenshots eller å ta et bilde av bildet.

Føler du deg lurt? Du er ikke den eneste.

Bildene som sendes gjennom den svært populære tjenesten lagres ikke bare hos Snapchat selv. De lagres også på selve telefonen til sender og mottaker, og selv om de ikke lar seg vise mer enn noen få sekunder, så er de egentlig tilgjengelig. Det er bare mappen som bildene ble lagt i ved sending som blir slettet.
Nettopp denne misforståelsen har ført til at mange med behov for å sende hemmelige meldinger eller meldinger som de ønsker at skal bli borte bruker Snapchat. Alt fra flørtende tenåringer, til kriminelle, bedrifter og andre med behov for å kommunisere i det skjulte.

Likevel er det ikke nødvendigvis enkelt å få bildene frem på telefonen, men en anerkjent norsk hacker oppgir å kunne hente frem alt av Snapchat bilder på en Android telefon i løpet av seks timer. IPhone skal foreløpig være noe sikrere.

En annen sikkerhetsutfordring som Snapchat har hatt er hacking av selskapets brukerbase med nærmere fire millioner passord og brukernavn. Så kan man spørre seg;
Er Snapchat tryggere enn andre chat-tjenester? Svaret er neppe, men kanskje er det likevel mer spennende å titte på bilder som du vet blir borte etter tretti sekunder.

Greit å huske neste gang du snapper!

Følg meg gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

www.kjellolakleiven.no
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits