Så sint som jeg aldri har vært

Så sint som jeg aldri har vært

Skriv aldri et blogginnlegg om du ikke har hvilepuls sa en god venn tidligere i kveld.  Burde jeg lyttet til rådet? Jeg gikk rett hjem og gjorde det stikk motsatte, og resultatet av både sinne og frustrasjon er denne teksten.  Så mye for gode råd!

Om dette innlegget virker mot sin hensikt, og slår meg i panna som en boomerang det vet jeg ikke, men jeg gjør uansett et forsøk. Jeg er nemlig så utrolig sint når jeg skriver dette.

Sint fordi jeg føler meg både maktesløs og bakbundet. Sint fordi jeg ikke kan gjøre noe for en god venn som virkelig trenger det. Sint fordi verden virker så urettferdig.
Denne uken snakket jeg lenge med en god venn som er kreftsyk. En god venn som ikke lenger kan få cellegift fordi  hun er for svak til å motta kuren. En god venn som kjemper en kamp for livet. Fuck Kreft! Den sykdommen kødder med alt for mange av mine nærmeste.

Jeg skulle virkelig ønske at jeg var i stand til å knekke sykdommen, men jeg er verken lege, mirakelmann, eller kreftforsker. Jeg er verken helseekspert eller healer, men jeg forsøker å være der som en venn. Mitt lille bidrag til kampen mot kreft blir derfor en støttende hånd, og et privat initiert støtte tiltak for andre som får føle sykdommen på livet.

Jeg kaller det Tjuvholmen Veldedighetsselskap.

Kreftsyk eller pårørende? Du er ikke alene!
I løpet av livet opplever vi alle at venner, familie, kjente eller andre som vi bryr oss om får kreft. En sykdom som fortsatt truer mennesker på livet. En sykdom så utepekulert at den treffer når vi minst venter det.

Fuck kreft!

Vi som opplever sykdommen gjennom våre nærmeste, sitter gjerne igjen med følelsen av maktesløshet og fortvilelse. Du kjenner kanskje følelsen?Andre som får føle sykdommen på egen kropp kommer gjerne ut av helvetet med et helt annet syn på livet. Det handler om å leve i øyeblikket har jeg hørt flere si.

Jeg kunne ikke redde deg mormor, men jeg gjør alt jeg kan!

Som barn opplevde jeg å miste en mormor som var hele min verden. Jeg mistet henne til kreften fordi sykdommen ble oppdaget for sent. Mormors bortfall har ikke bare gjort meg livredd alt som heter, lukter eller ser ut som sykehus. Det har også ført til at jeg har fått en indre redsel for å miste de som står meg nær til sykdommen. Fuck Kreft!
Du tenker kanskje at du ikke kan gjøre noe med kreftsykdommen, men da vil jeg si at du tar feil. Om vi alle gjør litt da er vi så mye sterkere! Om vi alle gjør litt da vinner vi kampen før eller siden.

Nettopp på grunn av min frykt for kreft er jeg så utrolig opptatt av at vi alle skal gjøre det vi kan for å bidra til å å ta livet av sykdommen. Nettopp derfor har jeg de siste årene forsøkt å bidra med det lille jeg kan for kreftsaken. Både gjennom det skrevne ord og gjennom handling ved insamling, og engasjement der jeg kan. 

Den 22.januar 2015 arrangerer en gruppe venner og jeg en samling for mennesker som ønsker å bidra til å gjøre hverdagen lettere for barn som opplever kreft blant sine nærmeste. Barn som er i samme barne-sko som jeg var da jeg sto forundret og så min mormor miste livet til kreften. Vi gjør det til støtte for Kreftforeningen, og for alle våre nærmeste som er syke.

Det er aldri for sent å bidra!

Følg meg gjerne på Facebook her https://www.facebook.com/kleivenkjellola

Følg gjerne mitt tiltak til støtte for barn som berøres av Kreft her https://www.facebook.com/tjuvholmencharityorgMed generalsekretær i Kreftforeningen Anne Lise Ryel - sammen for en god sak!

Sammen for en god sak IIwww.kjellolakleiven.no

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits