Viktig, riktig og heltemodig

Denne kronikken redder liv!

Det er ikke hver dag norske medier fylles av ekte, genuine og oppriktige mennesker som bretter ut sine innerste følelser, men denne uken fikk vi se noe av det ærligste som jeg har sett på trykk i en norsk avis, og det kom fra uventet hold.

Mandag kveld publiserte Aftenposten.no Lene Marlins kronikk. Der skriver artisten om den psykiske kollapsen hun opplevde etter det musikalske gjennombruddet for 15 år siden.
«Det er en del av meg. Jeg lever med det hver dag og kommer til å bære det med meg for resten av livet. Så da kan jeg like godt si det høyt: At jeg prøvde å ta mitt eget liv. At jeg ikke fikset det konstante presset», skriver artisten.

Kronikken fra Lene Marlin er ikke bare prisverdig fordi den belyser en problemstilling som berører så mange av oss. Den er også viktig fordi den kommer fra en som sjelden, eller aldri oppsøker medias søkelys, og den kommer på et sett som gjør at vi alle forstår at dette var, og er blodig alvor for artisten.

Det at en suksessfull og vellykket artist og låtskriver som Lene Marlin setter ord på noe som stadig flere sliter med viser at hun tar sin rolle som forbilde på alvor, og i seg selv er det prisverdig.  I tillegg er måten det gjøres på så usensurert og ren at det ikke var til å unngå at det garantert rant en tåre hos flere enn meg.

Jeg vil tro at de fleste av oss fant det ekstremt rørende da vi leste de velvalgte ordene som hun hadde valgt å farge sin historie med. Den positive effekten av kronikken vil neppe utebli.

Lene Marlin er ikke alene om  å ha følelsene hun beskriver!
Kravene som de fleste av oss stiller til oss selv når det gjelder det å være vellykket, suksessfull, pen, sporty, utadvendt, sosial, bereist og ikke minst økonomisk uavhengig er skremmende, og med sosiale mediers stadig viktigere plass i norske hjem vil presset bare bli større i årene som kommer.
Ingen av oss som leser vil nok kunne forstå 100%, hvordan det var å være Lene da det blåste som mest, men vi vil kjenne igjen den indre kampen som hun sloss fra våre egne liv. Nettopp derfor er kronikken hennes så viktig. Den er viktig fordi en person som mange kjenner som den mediesky jenta med de fantastiske låtene viser noe så sjeldent som ekte sårbarhet, og hun viste det til en hel verden.

Med hjertet utenpå skjorta og heroisk mot delte hun noe som de fleste vil sloss med nebb og klør for å holde skjult.

Kronikken hennes vil garantert gi nye krefter til de som henger på kanten av stupet.

Takk for at du delte Lene Marlin. Mandag reddet du liv!

Lene Marlins viktige kronikk finner du her: http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/Jeg-ville-ikke-leve-lenger-7688318.html
For tips til bloggen send en e-mail til:kjell-ola.kleiven@rignorge.no
Følg meg gjerne på Facebook her: https://www.facebook.com/kleivenkjellola

 

 
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits