Slik markedsføres, og selges falske pass på Internett


Slik markedsføres, og selges falske pass på Internett

SE VIDEOKLIPP NEDERST I SAKEN!!!
Tall viser at 50.000 mennesker lever i Norge med falsk identitet!
Ikke mulig tenker du? Vel, da er du som mange andre svært naiv. Et falsk pass varierer i pris fra 5000 NOK og oppover til summer som kunne gitt deg en brukt bil eller båt.

Fellesnevner for de fleste dokumentene som er falske, er stort sett at de er produsert på andre lokasjoner enn originalene og dermed vil det alltid være avvik. Disse avvikene fra originalen er umulig å fange opp med det blotte øye og kun bruk av ID skannere, eller en eksperts trenede øye kan avsløre at det er snakk om falsk vare.

For de skurkene der ute som ikke ønsker å kjøpe falsk vare så finnes det et annet marked og dette markedet handler i praksis om salg av ekte ID dokumenter. Problemstillingen med såkalte «Look alike» pass er ikke så stor som man skulle tro da disse passene krever at man ligner på personen som originalt var bærer av dokumentet. I en slik kontroll er det viktigste at den som sjekker faktisk tar seg bryet med å se på selve dokumentet og personen som står fremfor en.  De som forsøker å manipulere et ekte pass vil ganske enkelt bli avslørt om teknologi benyttes for sjekk.

I min jakt på en falsk identitet på nett kom jeg over tusenvis av produsenter som markedsfører seg og sin vare og blant det ganske så enorme utvalget er det liten tvil om at enkelte tjener seg steinrike på at andre har drømmer om en ny nasjonalitet og et nytt liv.

Den andre siden av dette er selvfølgelig alle de som kjøper et falsk dokument i et ekte navn. Eksempler på slik misbruk er ID-svindel der luringene bak det hele utgir seg for å være formuende mennesker med en lav medieprofil. Det å utgi seg for å være en annen med mye midler på bok var blant annet trikset bak Nordea svindelen for noen år siden der nærmere 60 millioner ble borte. Opprinnelig var 30 millioner til på vei ut av banken, men en oppvakt bank medarbeider forhindret en enda større svindel suksess for bakmennene.
Siden den gang har enkelte av de norske bankene vist at de tar problemstillingen på alvor men når vi vet at det er nærmere 50.000 mennesker som lever i Norge med falsk identitet da har vi fortsatt lang vei å gå.
Alle disse skal i tillegg til å bo i vårt land med våre velferdsgoder ha tilgang på en jobb, og de skal ha en inntekt om de ikke livnærer seg på annet sett. Spørsmålet blir da som følger, om navnet er falsk er kvalifikasjonene da ekte? Svaret er neppe, og det er verdt å tenke på neste gang du kjøper tjenester som kan tyde på å være altfor billige, svarte eller i en gråsone. Kjøp av slike tjenester fører til at kriminelle nettverk får bygge seg sterke, og slik kan vi ikke ha det i Norge.  Næringer der personer med falsk identitet er over-representert er Bygg/Anlegg og Vaskebransjen.

Det kan jo være greit å huske på neste gang du skal ut og handle slik tjenester. Om noe lukter snusk lang vei så er det som regel også det.

Her ser du video av mitt falske pass. Produsert av selgeren!

video:imgp4376

Passet ble anskaffet for å teste kvaliteten på slike falske dokumenter, og testene ble utført av eksperter ved min arbeidsgiver RIG.

For tips til bloggen send en e-mail til kjell-ola.kleiven@rignorge.no
Følg meg gjerne på facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

 Share if you care
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits