Vil premiere tiggere med luksusliv i norske fengsler

Nå skal det bli forbudt å spørre om hjelp i Norge

Regjeringspartiene Høyre, og FRP har sammen med SP lagt grunnlaget for det som i løpet av 2015 vil bli et nasjonalt forbud mot tigging i Norge. Fra sommeren 2014 kan kommuner som ønsker det vedta forbud mot tigging i sine politivedtekter.
Fra sommeren 2015 erstattes lokale ordninger av et nasjonalt forbud, og konsekvensene av å tigge på norske gater skal være bøter eller fengsel i inntil tre måneder.
De nye reglene er først og fremst rettet mot aggressive utenlandske tiggere som utgjør en majoritet av tiggere registrert i Oslo. Ved en undersøkelse gjort i 2012 ble hele 187 av 194 tiggere identifisert som Rumenske.

Vi er alle enige om at det er for mange tiggere i Norge, men er dette den rette løsningen?
Vil tre måneder i norsk fengsel skremme denne gruppen? Mitt svar er neppe, og vi gjør oss selv en bjørnetjeneste om vi plasserer utenlandske tiggere i norske fengsler. For de fleste av disse vil norske fengsler fremstå som femstjerners hotellstandard, og den nye loven vil dermed raskt kunne bli den reneste reklamekampanje for norsk gjestfrihet.
Alt du behøver gjøre for å få dekket kost og losji i verdens rikeste land er å sette deg på gata med lua i hånda. Minutter senere lever du det gode liv på statens regning.
En annen, og mer skremmende effekt ved det hele er at tiggere som i dag tigger åpenlyst i gatene vil måtte finne nye måter å tjene til livets opphold, og det eneste som er helt sikkert er at dette ikke blir gjennom lønnet arbeid.
Et tiggerforbud vil trolig føre til en oppblomstring av vinningskriminalitet som innbrudd, biltyverier og lignende. I tillegg kan vi forvente at det blir en økning i prostitusjon, narkotika salg og andre mer alvorlige kriminalitetsformer. 

Tiggere er bedre enn ranere tross alt

Det nye lov forslaget vil trolig treffe norske politikere i hodet som en boomerang, og effekten vil bli en kortvarig blackout. Både for norske fengsler og norsk rettsvesen. Hvordan skal vi håndtere hordene av tiggere fra hele Europa som nå vil valfarte til Norge for den norske statens «All Inclusive tilbud»?
En mer alvorlig side ved det hele er de som faktisk befinner seg i en situasjon der det å be om penger er en handling i ren desperasjon, og ikke en valgt livsstil. Er det bedre om narkomane og hjemløse nordmenn utfører grovere former for kriminalitet enn å be om hjelp?

Godt å vite at det finnes så mange ledige plasser i norske fengsler

Det fine med det hele er at norske politikere vil møte seg selv i døra ved neste valg. Tigging er som kjent forbudt, og det vil vel måtte gjelde politiske partier på jakt etter økonomisk støtte også.

For tips til bloggen send en e-mail til kjell-ola.kleiven@rignorge.no

Følg meg gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits