Slik blir bandittpenger hvite i 2014

Hvitvaskeres hemmelighet
I løpet av de neste tre årene estimerer H2 Gambling Capital at gambling på internett vil øke med tretti prosent til nærmere tjueni milliarder Euro årlig. I skyggen av de lovlige og regulerte pengespillet foregår en massiv hvitvasking av svarte penger. Det har betydning også for deg og meg.
I Norge har vi lenge sett på det å begrense bruk av kontanter som vårt viktigste instrument i kampen mot hvitvasking av svarte penger. Færre sedler i omløp skal gi mer kontrollerte betalingsformer gjennom tradisjonelle kanaler som bankkort, kredittkort og bankoverføringer, men bruker profesjonelle hvitvaskere fortsatt kontanter? Mitt svar er sjelden eller aldri!
Det er kun skogsmatroser som fortsatt flytter cash gjennom tradisjonelle banker.
Internett gir en anonymitet som er nærmest skreddersydd for hvitvaskere med lumske planer. Internett kombinert med nettvaluta som Bitcoins og andre nettpenger gir anonymitet og konverteringen kontrolleres i liten grad av bankenes anti-hvitvaskingssystemer.
Om du i tillegg legger til fremveksten av både seriøse og useriøse nettsider som tilbyr pengespill uten kontroll av selve spilleren er alt lagt til rett for vasking av svarte penger. Metoden er velkjent, og den overrasker ingen.
Tidligere var salg av «Vinnerbilletten» fra travbanen en kioskvelter når kriminelle bander skulle gjøre narkopenger og annet rusk til lovlige midler.
Luringer har brukt fysisk gambling på travbaner, og andre pengespill siden tidens morgen, og når disse stedene nå er mer kontrollerte finner de svarte pengene nye veier. Nettopp derfor er det nå tid for å rette fokus på bedre kontroll av penger som flyttes inn og ut av nettvaluta.
Svarte penger som hvitvaskes til «Blendahvite» kroner skaper ikke bare trøbbel for skatteetaten, Politiet og andre myndighetsorganer. Det skaper en konkurransesituasjon i næringslivet der jukseren får en fordel, og slikt kan vi ikke leve med.
Narkopenger er narkopenger selv etter en runddans i cyberspace.

Derfor hvitvasker de på Nett:
- Lett tilgang til penge-sekken
- Anonymitet og fleksible konverteringsordninger fra nettvaluta til tradisjonelle penger.
- Spillselskaper som profiterer på hvitvaskingen ser mellom fingrene
- Gode rutiner, og anti-hvitvaskingssystemer har enda ikke fått fotfeste i en mindre moden «cyberverden».

Les mer om temaet gambling og hvitvasking i en fersk rapport fra Mcafee her http://mcaf.ee/gi7a5

For tips til bloggen send en e-mail til kjell-ola.kleiven@rignorge.no

Følg meg gjerne på facebook her https://www.facebook.com/kleivenkjellola

Med ønske om en risikofri helg til dere alle.
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits