En støtteerklæring til rosa Lego

 

Er du diskriminerende som mor eller far om du kjøper rosa Lego til barna?

- En ny legoserie spesielt beregnet på jenter er et tilbakeskritt for likestillingen, mener gruppeleder i Fredrikstad SV, Camilla Eidsvold.

Spør du meg burde SV og gruppelederen ta et grunnkurs i barn og deres naturlige valg, og ledelsen i partiet burde gjøre en evaluering av hva de faktisk skal mene noe om.

Hva er det neste fra SV? Nei til blå Smurfer?

Det er ikke ofte jeg opplever at den yngste i husstanden engasjerer seg i medieoppslag, men denne uken fikk treåringen hjemme rosa Litago i vrangstrupen da hun hørte at en dame i Fredrikstad var imot rosa Lego.

Treåringen som lenge har ønsket seg rosa prinsesse Lego er på ingen måte noen ekspert på likestilling, men at hun har rosa blod i årene er det liten tvil om, og sånn er det med flere småjenter der ute. Selv i 2014 er jenter nettopp jenter og gutter er gutter. Det kan ikke engang SV gjøre noe med.

I den nye serien fra Lego er det fargen rosa som dominerer, og det er det som provoserer politikeren Eidsvold.

- Det bare nører opp under den stigmatiseringen vi ønsker at jenter og gutter skal ha, som ikke er basert på virkeligheten sier politikeren, og da kan man virkelig lure på om SV som parti ikke har bedre saker å bruke tiden på?

Verden er nemlig slik at gutter fortsatt liker biler, båter og fly mens unge jenter trekkes mot Barbie, Hello Kitty og andre mer feminine og gjerne rosa leker.
Rosa Lego har ingenting med stigmatisering å gjøre, men mer med at markedskreftene bestemmer og nå er det rosa Lego som gjelder.

Om de samme markedskreftene gjør at vi i fremtiden får en blå gutteversjon med navn «Hello Kill me» som motstykke til jentenes «Hello Kitty» så kan vi sikkert leve med det også.

Det handler om valgfrihet tross alt.

I SV burde man i mine øyne heller applaudere at Lego endelig har laget en serie leker kun basert på unge jenters ønsker.

Hva er vel mer likestillende enn det??

 
"Hei SV hold dere langt unna Legoen min, den er for barn"

Les mer om SV og rosa lego hos NRK; http://www.nrk.no/ostfold/rosa-lego-setter-sinnene-i-kok-1.8003843

Følg meg gjerne på Facebook her https://www.facebook.com/kleivenkjellola

For tips til bloggen send en e-mail til kjell-ola.kleiven@rignorge.no

Hvem kan være imot rosa Lego? Burde ikke slike folk ha gitt opp slaget etter snart hundre år med Barbie?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits