Hoksrud hvitvasker identiteter

 

-         Trailersjåfører bytter navn, førerkort og nasjonalitet oftere enn de bytter undertøy.

 Nettavisen skrev i helgen om et skannersystem som i løpet av tre sekunder kan sjekke om en identitet er ekte eller falsk. Systemet som brukes aktivt for å sjekke om et førerkort, pass eller nasjonalt ID kort er ekte eller falsk benyttes i dag av et fåtall av norske politi distrikter.

Statens Vegvesen har så langt ikke sett behov for skannerløsningen.

Ifølge statssekretær Bård Hoksrud i Samferdselsdepartementet, kjenner han til skannerløsningen, og at den brukes i stadig større grad. Han mener derimot at dette ikke nødvendigvis er noen vidunderkule mot farlige vogntog.

- Så vidt jeg forstår er mange av disse førerkortene et resultat av utro tjenere som fremstiller førerkortene sammen med de «ekte» førerkortene på de samme maskinene. Dermed er alle sikkerhetstegnene i orden, og utstyr som skal avdekke forfalskninger, har ingen mulighet til å skille det ut, sier han.

 - Men dette utstyret har nok spesielt noe for seg for tester på grensen, påpeker Hoksrud.

 Når Hoksrud langt på vei avfeier en problemstilling som truer sikkerheten på norske veier vil taperen være deg og meg. La meg forklare;

 Derfor kjøper de falsk førerkort

Bakgrunnen for at stadig flere sjåfører kjøper falske førerkort på nettet, er at de dermed kan kjøre flere, og lengre strekk uten pause. Med flere identiteter på innerlommen vil sjåføren kunne holde det gående i dagevis uten hvile eller lovpålagte pauser.

 Et falsk førerkort kan kjøpes online for så lite som 20 euro, og med en bunke på innerlommen kan du kjøre i dagesvis.

 Det er det kun loggbøkene til sjåføren som avslører at det er samme sjåfør som gjør 24 timers skift.

Andre sjåfører velger et kjøp av falsk førerkort på nett fordi de vet at myndighetene ikke har gode systemer for å sjekke om kortet er ekte eller falsk og de er i enkelt tilfeller så frekke at de bytter inn førerkort som er kjøpt ved et Google-søk på det nærmeste kontoret til Statens Vegvesen.

 Resultatet er at norske myndigheter bidrar til hvitvasking av falske identiteter. Kanskje det hadde vært en ide med ID-skannere likevel?

Utenlandske kriminelle leverer inn sine falske førerkort hos Statens Vegvesen, og får ekte norske førerkort i retur.

 Er statssekretær Hoksrud også mot politifolk og fotobokser? De tar heller ikke 100 prosent av all kriminalitet

Kanskje Hoksrud burde tatt seg en tur ut i felten og besøkt Statens Vegvesen? En titt på deres ID-verifiseringsrutiner kan være oppvekkende for oss alle. De er nemlig nærmest ikke eksisterende.


Besøk Folkeaksjonen mot drapstrailere her https://www.facebook.com/ferdselUTENredsel

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits