Må flere dø før vi tar dette på alvor?

Må flere miste livet før vi tar dette på alvor?

Hver eneste dag passerer utenlandske trailere, og vogntog med sjåfører som i verste fall har fått førerkortet på postordre Norges nasjonale landegrenser, og de gjør det uten å bli stoppet. Det er nemlig slik at vi her til lands ikke har tatt oss bryet med å utfordre utenlandske luringer som med øst eller syd-Europeisk førerkort begir seg inn i nord Europeisk ekstremvær.

 Skremmende mange av de utenlandske trailersjåførene har kjøpt lappen på Google.

Så kan man spørre seg. Ville du begitt deg ut på dårlige norske fjellveier med et tjue meter langt vogntog uten gyldig førerkort, eller forsikring? Neppe, men i Europa er historiene om norsk velstand like godt kjent som historiene om Naive Norge. Historiene om Norge, landet der veiene er lagt i gull og penger tappes i øl-kraner har blitt så kjent at både Pavel Polakk, og hans motstykker fra andre EU land drister seg ut på landeveien med nesa mot nord.

 Ikke mitt problem tenker du kanskje, men i det øyeblikk du møter en av disse Google skolerte sjåførene i en krapp sving i is belagte strøk, som minner om Flåklypa vil pipen få en annen lyd. Det er nemlig de færreste av oss som har biler, eller barn som er skapt for å takle en front mot front kollisjon med et lengre vogntog.

Flere av de som kjører trailer i Europa har selvfølgelig en ekte trailer lisens, og flere har sikkert også sett både is og snø før, men hvor mange av de med ekte lisens har vært gjennom glattkjøring på norske fjellveier med møtende trafikk som første og beste dødsfelle?

  «Det finnes ikke et dummere sted i hele verden å kjøre vogntog med falsk førerkort enn i Norge»

 Likevel har ikke ikke "Ola Dunk" utstyr eller rutiner her opp i nord som tar tak i problemet, og det er skremmende at banditter som kan ta livet av uskyldige hver eneste gang de setter seg i bilen får kjøre på norske.

 I den senere tid har norsk Politi, uttalt i media at de ser "falske førerkort" som et økende problem, så får vi bare håpe at de også har vett til å løse problemet. Jeg er ganske sikker på at Politi og politikere som forstår problemet er villige til å støtte opp med noen oljekroner fra tappekranen i nordsjøen.

Møter de som vi feil vogntog, da kan deres neste sving bli deres siste. Slik kan vi ikke ha det!

Folkeaksjonen mot drapstrailere har i løpet av få dager fått 81.000 følgere på facebook. Gruppen finner du her;
https://www.facebook.com/ferdselUTENredsel Les mer om temaet her http://www.vg.no/bil-og-motor/artikkel.php?artid=10120811

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits