Et lite stykke mafia på besøk i Oslo

 

Et lite stykke mafia på besøk i Oslo - en sann gangster historie!

 Svarte tusenlapper blir til kritthvite millioner. Dollarsedlene fra narkohandel i hele Nord Amerika stues unna i Karibiske skatteparadiser, og mannen som får pengene til å yngle er amerikansk bankadvokat. Navnet er Ken Rijock. Han er det Colombianske narkotikakartellets hvitvasker. En kriminell i de lovlydiges rekker.

 I eget jetfly smugler mafia advokaten cash ut av USA og den plasseres i "trygge" banker. Blant palmer og karibiske kokosnøtter vaskes pengene hvite som tropiske sandstrender.

 Få dager senere overføres millionene tilbake til USA. En amerikansk bank låner pengene til kunder som aner lite om dens opphav. Pengene stammer fra narkotikasalg i New York, og de er nå i omløp i verdens viktigste finanssystem. Dollarsedlene har blitt hvite som snø!

 Få dager senere flyttes nye kofferter om bord på jet-flyet.

 Denne gangen blir pengene flyttet mellom flere ulike skatteparadiser. Deretter flyttes de tilbake inn i den åpne vestlige økonomien via selskaper etablert samme dag.

 Hvitvaskeren velger land med omhu. Sveits er for risikabelt, Monaco er for tett på sentral Europa. Lag på lag med skatteparadiser brukes for å skjule spor. Selskaper etableres i rekordtempo. Med lån fra et selskap på Jersey kjøpes et helt kvartal med bygninger i Oslo eller Stockholm. Narkopengene er rene som nordisk snø.

 Kjøpet gjøres via et nyetablert finansieringsselskap på Anguilla.

 Hvitvaskeren flyr alltid under radaren til føderale myndigheter.

 De kaller han"The Laundry Man". Hvitvaskeren som styrer den svarte økonomien. For politiet er han mannen uten ansikt.

 Bankadvokaten som får skitne dollar sedler til å bli Blendahvite har skapt seg et navn. Magien skjer rett foran øynene på amerikanske myndigheter. Det skjer uten at lovens lange arm reagerer.

 Stedet er Miami og hvitvaskeren er i sitt ess. Han har i løpet av kort tid blitt mesteren på å gjøre ulovlige penger om til respektable investeringer.

 Tidligere narko penger plasseres både i eiendom og aksjer. For jobben mottar han ni prosent av beløpene som plasseres.

 Milliarder med dollar bytter hender, hvitvaskeren jobber med stadig flere «Kingpins» fra ulike narkotikakarteller. Hele verden er arena for en global flytting av finansielle midler. Ken Rijock er kongen av svart pengeflytting.

 I nærmere ti år levde han slik. Et dobbeltliv med lovlig advokat virksomhet som front for en verdens omspennende hvitvaskingsoperasjon. Daglig turer til ulike skatteparadiser, ukentlige turer til Europa og kofferter i evig transport om bord på private jet fly.

 Deretter raknet alt når Narkokartellet til slutt ble avslørt. Toppene tystet på Ken som havnet i amerikansk fengsel. Oppholdet ble av det korte slaget, og CIA ville bruke Ken for å lære hvitvaskerens kunst.  

Hollywood klasse foredragsholdere er også sjelden kost her til lands men livshistorien til Ken Rijock er skrevet for det store lerret. "The Laundry Man" er nemlig noe så spennende som klodens fremste ekspert på hvitvasking av kriminelle penger, og hans foredrag er utsolgt verden rundt.

 Jeg er stolt over å ha delt scene med han på Felix konferansesenter, og ved Sheraton i Stockholm. Ken Rijock er uten tvil en mann som etter en trøblete start nå gjør verden til et bedre sted.

 Les artikler skrevet av Ken Rijock på http://www.world-check.com (confessions of a money launderer)

Enjoy!


Kleiven & Rijock i Oslo
 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits