Slik avsløres falske identiteter

Preben Fjeld i Risk Information Group jakter ID svindlere

Bli med når vi avslører falske identiteter
Falske identiteter ruller inn over Norges grenser som aldri før og senest i dag preget ID tyveri og ID svindel flere av de største norske mediene. Mens VG i dag fortalte sine lesere om mannen som fikk sin identitet misbrukt av personer som ville kjøpe to gravemaskiner i hans navn, så har TV2 en slående historie om hvordan polske lastebilsjåfører kjøper seg falske førerkort.

ID Svindlere er vår tids landeveisrøvere, og de er bevæpnet kun med falsk navn og bilde. Likevel er de farligere for rettstaten Norge enn sine bandittbrødre som sverger til kuler og krutt.

Problemet med falske identiteter har kommet for å bli, og vår velstand her i Norge vil bli forsøkt røvet, stjålet og tjuvlånt så lenge den eksisterer.
Nettopp derfor er kampen mot falske identiteter så viktig og nettopp derfor ønsker jeg å ta dere med inn i det aller helligste. Ved ID laboratoriet hos min arbeidsgiver Risk Information Group testes og demonstreres hver eneste dag utstyr som kan avsløre falske pass, førerkort, nasjonale id kort, og andre legitimasjonsdokumenter. En avsløring av falsk eller manipulert dokument gjøres i løpet av få sekunder.

Avansert teknologi kombineres med verdens største referanse database når en identitets ekthet skal avsløres. Har du falsk identitet? Da ville en sjekk trolig gi deg både svette armhuler, og tørr munn. Det er nemlig ikke sjelden systemet gir et brutalt avslag.

"Ved sjekk av en falsk identitet opplever vi ofte at systemet finner slike avvik som det blotte øye aldri vil kunne se", forteller Preben Fjeld, som er ansvarlig for ID-sjekk systemene i Risk Information Group.
Han kan fortelle at Risk Information Group i dag leverer systemer til både offentlig sektor og kommersielle virksomheter.

Når det gjelder luringenes valg av nasjonalitet kan Fjeld fortelle at Belgiske, Greske og Italienske id dokumenter oftere enn andre nasjonaliteter dukker opp i falske versjoner.
"Vi kaller aldri et dokument falsk ved første øyekast, men sender det alltid til vårt ekspert panel i Holland om vi er i tvil etter en sjekk" forteller Fjeld, som raskt tilføyer at det finnes Id dokumenter fra mer enn to hundre ulike nasjonaliteter i RIG systemet.

Fjeld kan fortelle at RIG leverer ID sjekk systemer til førstelinje sjekk, mens andre og tredjelinje gjerne består av ID eksperter fra Politi eller offentlige myndighetsorganer.

"De siste årene har vi sett en dreining mot forfalskninger som er så gode at de kan passere hvor som helst. Kun teknologi kan avsløre dagens sofistikerte skurker, og de som blir tatt med hånden i honning krukken er bare toppen av isfjellet. Det er nesten ikke en kriminell handling som blir utført i Norge uten bruk av minst en falsk identitet. Med andre ord er de som ikke sikrer seg ved bruk av ID sjekk teknologi svært naive" avslutter han.

Nedenfor følger en faktisk id sjekk fra laboratoriet. Kom den ut som ekte eller falsk? (Passet som ble brukt er kun en dummy)

Her kan du også se mitt falske pass kjøpt online:


Eksempler på steder der RIG utstyr og ressurser er plassert i Norden for å avsløre falske identiteter:

- Hos et utvalg offentlige myndighetsorganer
- I ledende bank og finansinstutisjoner
- Ved bedrifter der adgangskontroll og sikre rutiner er avgjørende for virksomhetens eksistens
- Ved grensekontroll
- Ved kraftverk & oljeinstallasjoner
- Ved militæreanlegg
- Ved flyplasser og havneanlegg
- På bygg og anleggsplasser

Ikke la ID svindleren lure deg!!

Les også;

Dette ID dokumentet blir nå brukt til svindel i Norge:

http://kleiven.blogg.no/1386620240_slik_fanger_vi_id_tyv.html

Jeg solgte mitt norske pass for 40.000

http://kleiven.blogg.no/1384774677_jeg_solgte_mitt_norsk.html

Her er mitt falske pass

http://kleiven.blogg.no/1369836425_her_er_mitt_falske_pa.html

 Tips meg om saker til bloggen ved å sende en mail til kjell-ola.kleiven@rignorge.no

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits