Nå kjøper vi Narkotika på Internett


Nå handler vi narkotika på Internett

- Ved et tasteklikk kan norsk ungdom kjøpe partydop, steroider og andre illegale legemidler på nett.

Kjære Narko-dealer, jeg har ikke fått dopen som du skulle sende meg. Har sjekket postkassen hver eneste dag. Hilsen NN

Du trodde kanskje at dårlige venner, eller skumle narkotikapushere som hang rundt din sønn eller datters skole utgjorde den største risikoen for at din sønn eller datter skulle få tilgang på narkotika?

Du tar feil!

Markedet for salg av narkotiske stoffer, anabolesteroider og andre illegale midler online har eksplodert, og den mest vanlige betalingsformen er ikke overraskende nettvalutaen Bitcoins.

De kriminelles nye favoritt betalingsmiddel har dermed fått enda et «praktisk» bruksområde.

70 prosent av alt som selges på Silk Road er Narkotika

Tidligere i høst ble den største markedsplassen for kjøp og salg av narkotika på nettet stengt av amerikanske myndigheter. Tjenesten Silk Road hadde ved stengnings tidspunktet nærmere 14.000 ulovlige preparater til salgs i den nettbaserte narko og svartebørs-butikken. 70% av produktene som ble solgt fra Silk Road ved stengnigstidspunktet skal ha vært narkotika.

Nå er tjenesten online igjen, og antall besøkende på nettsiden skal visstnok være større enn noensinne.

Nettsiden som bruker Tor-nettverket har lenge operert fritt fordi brukeren ved bruk av siden er fullstendig anonym.

Pressedekningen av arrestasjonen der nettstedets grunder Ross William Ulbricht ble lagt i jern tidligere i høst har nærmest fungert som en reklamekampanje for de mange potensielle brukerne verden rundt, og Silk Road er ikke lenger alene om å distribuere dop ved bruk av Tor-Nettverket.

Konsekvensen av Silk Road stengningen tidligere i høst er at nettbaserte tjenester for kjøp og salg av narkotika på nettet popper opp som paddehatter. De største erstatningssidene har så langt kunnet reklamere med å ha nærmere 4000 ulovlige produkter for salg.

Black Market Reloaded er i ferd med å bli størst

På nettsteder som Black Market Reloaded, Atlantis, Project Black Flag og Sheep reklameres det også aktivt med dopsalg, og ved å gjemme seg i land med begrenset innsyn kan bakmennene skjule sin lyssky virksomhet.

Arrestasjoner

I februar 2013 ble den første arrestasjonen som kan knyttes direkte til Silk Road gjennomført. En Australsk kokain- og MDMA-selger ble tatt da myndighetene beslagla narkotika han hadde importert gjennom posten. Etter å ha undersøkt datamaskinen hans fant de brukernavnet hans på Silk Road og dermed tilknytningen til websiden.

Skurken lurer skurken

Flere aktive brukere som har erfaring med tjenesten forteller at de ikke har fått produktet de bestilte fra Silk Road. Så får vi bare håpe at skurken, lurer skurken i så stor grad at hele systemet knekker.

 Tips meg gjerne om temaer eller saker til bloggen på kjell-ola.kleiven@rignorge.no

For booking av Risiko foredrag bruk samme adresse.


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits