Kjører vogntog i Norge med førerkort kjøpt på Google


Kamikaze sjåfører på selvmordsoppdrag inntar Norge

«Det finnes ikke et dummere sted i hele verden å kjøre vogntog med falsk førerkort enn i Norge»

Nå viser det seg at mange av lastebilsjåførene på norske veier aldri har betalt for den nødvendige kjøreopplæringen. I stedet har de skaffet seg førerkort for vogntog på svartebørs, eller via Internett.

Næmere Bambi på isen kommer du ikke!

I praksis øvelseskjører disse «Kamikaze» sjåførene i ensom majestet på is-glatte norske fjellveier. De øvelseskjører med flere tonn last, og med en tilhenger på nærmere tjue meter. Var det noen som sa skli på bananskall? Slikt kan jo aldri gå bra.

Kommer du front mot front med et tjue meter langt vogntog. Da er sannsynligheten stor for at sjåføren har kjøpt lappen for tjue Euro på Google.

For mange av lastebilsjåførene som besøker Norge er ikke snø, is og kulde den eneste nye erfaringen. Flere av dem kan også debutere med sin første kjøretur noensinne. Eller i beste fall sin første kjøretur med et vogntog.

Bremsen var ikke det pedalen i midten?

Det er vanskelig nok å håndtere norsk klima og våre ekstreme kjøreforhold med et gyldig førerkort. Om man ikke har fått trening på glatt føre eller har sett innsiden av en kjøreskole da har man valgt feil land for «å leke lastebilsjåfør». Norske veier er ikke skapt for å tulle med vogntog.

- Vi vet at mange skaffer seg sertifikat for både bil og vogntog på denne måten, sier Hans Salbu, fungerende seksjonsleder ved Utlendingsseksjonen ved Hordalaland politidistrikt til BA

Hordaland politidistrikt har ikke kunnet fremskaffe statistikk på hvor mange dette gjelder.

-Kan du likevel si noe om hvor utbredt dette er?

-Det er veldig utbredt.

(Hentet fra BA)

Et kjapt søk på nettet viser at det mulig å få kjøpt seg falske førerkort for alle land, også norske førerkort. Pris for et førerkort med alle klasser ligger på et par hundrelapper. Tilhørende falskt id-kort, pass, eller nasjonalt ID kort er også mulig å få kjøpt.

Så kan man spørre seg hvorfor gjør vi ikke mer for å sikre at norske veier er trygge?

Jeg ville startet med å gi Politiet systemer som klarer å verifisere om et førerkort er ekte eller falsk, og jeg ville gjort det umiddelbart.

Vi er et lite land, og vi har ingen  å miste.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits