Dette ID dokumentet blir nå brukt til svindel-forsøk i Norge


Ferskt ID Svindel-varsel for Norge

- Kjell Kriminell har fått en ny favoritt

Norske kontrollpunkter for ID-sjekk oversvømmes nå med personer som legitimerer seg med et falsk EU førerkort. Kortet som selges på Internett for så lite som ti Euro er selvfølgelig ikke et gyldig ID-kort. Det er ikke gyldig til noe som helst, og det eneste kortet kan brukes til er simple svindelforsøk.

EU førerkort som dette finnes selvfølgelig ikke i virkeligheten, og kortet har dermed like liten nytte som det såkalte World-Passport som for noen år tilbake ble brukt til tilsvarende svindelforsøk.

Det falske førerkortet vil ikke bestå noen som helst sjekk eller kontroll ved bruk av maskinelle id sjekk-systemer, men det kan likevel lure de som utelukkende gjennomfører en manuell ID-kontroll. Det falske førerkortet utgjør også en risiko der godtroende kontrollører lar dokumentet passere fordi personen som bruker det til legitimering virker tillitsvekkende.

På den samme nettsiden som det falske EU førerkortet selges omsettes "Sex instruktør kort", så dette sier i seg selv noe om den svært enkle utførelsen av kortet. 

Vi vet at enkelte i Norge har latt seg lure trill rundt av dette kortet

Kortet er trolig utformet for humor, men det blir brukt til svindel.

Ikke la deg lure!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits