Her finner du Norges beste privat-etterforskere - slik leier du en etterforsker


Virkelighetens Sherlock Holmes finner du her

Nordmenn legger igjen stadig mer penger på kjøp av etterforsknings og granskningstjenester, og det private etterforskningsmarkedet har blitt større enn noen gang tidligere. Med økt etterspørsel etter private-etterforskningstjenester har bransjen som for noen år tilbake bestod av en håndfull tidligere politifolk blitt stadig mer profesjonalisert.

Her følger noen tips om du skal leie en privat-etterforsker

De største og mest seriøse aktørene har organisert seg i foreningen Norsk forening for etterforskning og sikkerhet (NFES), og de jobber gjennom denne foreningen for å sikre at bransjen har felles etiske retningslinjer, felles rammer og felles kompetanseutveksling. Det å bli akseptert som medlem av NFES krever en godkjenning av foreningens styre og man må dokumentere nødvendig kompetanse for å bedrive granskningsrelatert virksomhet ved søknad om opptak i NFES.

Søk en etterforsker som kan vise til relevant kompetanse.

Om du skal kjøpe etterforsknings eller granskningstjenester i Norge, så vil et NFES medlem kunne være et trygghetsstempel. I Norge har vi ikke noen formelle krav til personer som ønsker å operere i Privat-etterforskermarkedet, men et kvalitetsstempel vil imidlertid være medlemskap her. Foreningen går gjerne gjennom søkere med lupe før de blir akseptert.

Alternativet kan være å gå til en av de store revisjonshusene som ofte også kan tilby granskning og etterforskning gjennom egne spesialavdelinger. Disse avdelingene ledes som regel av personer med politibakgrunn.

Kan etterforskeren nok om ditt problemområde?

 Vi har mange ulike typer etterforskere i Norge, og mens den mest profilerte av dem alle tidligere Kripos sjef Ola Thune har hatt sitt hovedfokus på drapssaker, så vil andre etterforskere inneha andre spesialiteter. Alt fra dyneløfting i forbindelse med utroskapsmistanker til kriminelle insidere i en bedrift, korrupsjonssaker, eller sporing av hvitvaskingsstrømmer. Det meste kan være et potensielt oppdrag for en moderne etterforsker.

I moderne kriminalitet er også analyse av digitale spor en viktig ingrediens og bruk av sosiale medier være en viktig kanal for en moderne sporhund.

Om du skal velge en gransker for ditt oppdrag så er det viktig å finne en som kjenner ditt problemområde, og forstår hvor skoen trykker. Det er noe helt annet å lete etter blodspor i snøen enn å lete etter skurker i cyberverden.

Pris for en etterforsker

Priser i etterforskningsmarkedet er like variabelt som priser for andre type tjenester men grovt sett kan man si at de ulike firmaene priser seg fra seks hundre kroner til tre-tusen kroner timen. Mange gjør også jobber basert på prosjektpris eller ved suksesshonorar.

 Her følger listen over norske NFES medlemmer;

 http://nfes.no/about/75-2/

 Lykke til

 

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits