Jeg blir fysisk kvalm av det her!

Må vi virkelig gjennom dette en gang til?

Finnes det fortsatt mennesker i Norge som ønsker å høre om ABB, eller som vil plage ABB's nærmeste familie ved å dra denne saken ut i ytterligere spaltemeter?

Med ABB dømt og bak lås og slå skulle man tro at Norge, og norske aviser igjen var fri for saker om mannen som ikke fortjener å bli nevnt ved navn.  Man skulle tro at familien hans som ikke hadde noe med den grufulle gjerningen å gjøre fikk fred, og at Norge igjen kunne finne tilbake til sitt gamle jeg.

Med dagens avisoverskrifter og medietrykk ser jeg at det finnes enkelte som ønsker å fråtse kommersielt i en nasjonal tragedie. Hat og kritikk som tynger en hel familie burde ikke forekomme i norske medier. Moren til ABB burde få hvile i fred, og resten av familien burde skånes. Det er ABB som skal ta sin straff, og ikke hans avdøde mor eller andre i familien BB. De har som oss andre nordmenn bare vært observatører til en gal manns verk. Moren til ABB ønsket før sin død å stoppe utgivelse av boken, og engasjerte derfor advokat.

Fråtsing rundt boken etter hennes død blir i mine øyne grotesk.

Jeg blir kvalm når jeg ser hvordan ulike mediekanaler nå hakker løs på moren, og en bok som på alle måter er kontroversiell. Finnes det nordmenn der ute som ønsker å lese en slik bok? Finnes det bok og aviskjøpere, eller TV tittere som ønsker å høre mer om ABB?

ABB har allerede lagt en mørk sky av hat over det moderne Norge.

Et av ABB's mål med den grufulle handlingen han utførte var selvhevdelse, medieoppmerksomhet og status, og nettopp derfor bør vi tie ABB i hjel. Ikke gi mannen flere spaltemeter i norske aviser.  Vi burde heller hedre de dødes minne ved å ikke gi ABB en tomme plass i det offentlige rom. Han har allerede fått langt mer oppmerksomhet enn det han fortjener.

At boken om moren får plass i enkeltes bokhyller, land og strand rundt kan sikkert ha en historisk funksjon for ettertiden, men i nåtiden er dette som å rive opp et sår eller knekke opp et beinbrudd.

Kjære medie-Norge la dette hvile.

Aviser som kommersielt og kynisk pumper markedet med detaljert ABB stoff, de dropper jeg instinktivt. ABB stoff på TV, og jeg bytter kanal.

Nok er nok!

Norge er et for bra land for slikt....

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits