Unnskyld Drillo


Kjære Egil Drillo Olsen, på vegne av det norske folk vil jeg få be om unnskyldning. Det har seg nemlig slik at uansett om du ikke har klart å skape den samme magien med det norske landslaget de siste årene som du gjorde på 90-tallet, så er du likevel en norsk legende, og norske legender de skal ikke sparkes men hylles.

Jeg husker fortsatt hvor stolt jeg var da jeg i 1994 flyttet til USA og kunne fortelle mine nye amerikanske venner at Norge hadde verdens tredje beste fotballandslag. Jeg husker Rekdal skuddet som rystet England, Flo pasningen, «best uten ball Leo», og all magien du skapte rundt eventyret Drillos. Tusen millioner takk Egil Drillo Olsen!

Du gjorde meg som nordmann stolt over å være norsk, og jeg vil aldri glemme da Norge slo Brasil, samt de to fantastiske VM sluttspillene som du og Drillos fikk oss til.

Mye har skjedd siden den gang, og den bølgedalen som norsk fotball nå er inne i den er ikke din skyld. Som landslagssjef er du prisgitt det spillermaterialet du til enhver tid har, og det er liten tvil om at vi ikke lenger er en nasjon å regne med i fotballverden. Fotballklubbene våre er ikke fryktet i noen annen nasjon enn vår egen, og den norske spillereksporten fyller ikke annet enn reservebenkene i triste bakgårdsligaer.

Kjære Drillo, for meg er du en norsk helt. Den fotballmagien vi var vitne til at du skapte på nittitallet føler jeg meg heldig som har fått oppleve i min livstid.

Kjære Drillo, det er helt andre som burde tatt hatten sin og gått fra norsk toppfotball. Kjære Drillo, for meg er du som Nansen, Amundsen og Tordenskjold. En sann norsk legende.

Nettopp derfor skal du også heve deg over kritikk fra mennesker som ikke når deg til toppen av gummistøvlene.

Takk for all gleden du har skapt for oss norske fotballelskere!  

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits