Her er tallene som beskriver verdens rikeste

 Is Greed still good - Tallene som beskriver verdens rikeste mennesker og deres velstand

Her er tallene som beskriver verdens rikeste, fersk analyse beskriver verdensborgerne med mest på bok!

Denne uken fikk jeg tilsendt en rapport fra selskapet Wealth-X som fanget min oppmerksomhet. Wealth-X har spesialisert seg på å samle informasjon om verdens ultra-rike og deres årlige «Ultra Rich» rapport for 2013 har mer informasjon enn noen annen analyse av verdens mest velstående mennesker.  

Rapporten som tar for seg de på kloden som har mer enn tretti millioner dollar i formue, er utformet i samarbeid med UBS, og resultatet gir en ganske god innsikt i verdens rikeste, og deres finansielle utvikling.

Totalt er det i verden 199.239 mennesker som har en formue på tretti millioner dollar eller mer. Gruppen har samlet eiendeler, og verdier for 27,8 trillioner dollar, og  deres velstand øker stadig. I gruppen med ultra-rike utgjør 88% menn og 12% kvinner. Det er dermed cirka 23.000 kvinner som er gode for tretti millioner dollar eller mer.

Av de super rike har 65% tjent sine egne formuer, mens 35% har arvet pengene.  

Om vi ser på geografisk utvikling av velstand så er Brasil, og Kina de landene som har størst tilbakegang i antall superrike. Brasil har redusert antall hoder med enorm velstand fra 4600 i 2012, til 4000 i 2013. For Kina er tilsvarende tall en reduksjon fra 11245 til 10675 mennesker med formue på over tretti millioner dollar. Om vi ser på verdensdeler så er det Latin amerika som har største tilbakegang. Dette er også den eneste regionen i verden som har en tilbakegang i den totale velstanden til de superrike.

Den gjennomsnittlige formuen for de nærmere tohundretusen superrike er 139 millioner dollar, og det er fortsatt i Europa og Nord-Amerika at vi finner fleste av dem. Prognoser fra Wealth-X og UBS viser imidlertid at Asia vil passere Europa i 2021 når det gjelder antall. personer. Når det gjelder USA vil de holde stand sett i forhold til antall superrike mot Asia frem til 2032, mens de vil holde stand i forhold til den samlede formue sammenlignet med Asia frem til 2024.

Det er med andre ord i Asia, at vi finner den største økningen i både antall superrike og økning i samlet formue.

Globalt finnes det i dag 2170 dollar milliardærer. Denne gruppen har en samlet formue på 6,5 trillioner dollar. Gruppens velstand utgjør 23% av all verdens velstand selv om den bare står for en prosent av verdens befolkning.

Vi har en håndfull av dem her til lands også.

Se mer fra analysen på http://www.wealthx.com/home/ Enjoy!

 

 

 

 


 

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits