Dømt av media, frikjent i retten!


- En slik sak kan knekke et menneske

Når en sak mot ledere av en kjent fotballklubb prøves for rettssystemet vil massiv medieoppmerksomhet være en naturlig konsekvens. Massiv oppmerksomhet som vanskelig kan kompenseres for om klubben eller personene involvert ikke blir domfelt.

I sin domsavsigelse i går mente retten at det ikke var ført tilstrekkelig med bevis for at overgangssummen for Veigar Pall Gunnarsson var lavere enn markedspris da han gikk fra Stabæk til Vålerenga i 2011.

I tillegg mener retten det heller ikke var ført tilstrekkelig bevis for at opsjonspremien på Herman Stengel var høyere enn markedspris.

Sportslig leder Inge André Olsen i Stabæk Fotball, tidligere styreleder Lars Holter-Sørensen i Stabæk Fotball AS, et tidligere styremedlem i Stabæk Fotball AS og tidligere sportsdirektør Truls Haakonsen i Vålerenga var tiltalt for grovt bedrageri.

Aktoratet hadde bedt om fem måneders ubetinget fengsel for de tiltalte Stabæklederne, samt 90 dagers fengsel for Haakonsen. Når resultatet nå er full frifinnelse så kan man spørre seg om saken i det hele tatt burde vært innom rettssystemet.

Svaret på spørsmålet er trolig at den aldri burde vært der.

I en sak som denne er den enorme medieeksponeringen av en slik karakter at den kan knekke et menneske, og beskyldningene vil følge de involverte et helt liv. Slik er det i vår tidsalder, og slik vil det være så lenge mange av oss starter dagen på Google.

Konsekvensene av å ta ut tiltale er dermed langt mer omfattende enn i tilvarende saker der mindre profilerte saker skal prøves og i dette tilfellet kan det nesten virke som om media har vært tidlig ute med å forhåndsdømme de involverte.

Det er derfor gledelig at Stabæk har stått med rak rygg gjennom hele saken. Like rakrygget har idretsslederne stått som hele tiden har hevdet sin uskyld.

Det er bare å ta av seg hatten for hvordan Stabæk og de anklagede lederne har håndtert saken. Full frikjennelse er gull verdt og helt rett, så vil tiden fremover vise hvilket etterspill saken får.

 

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits