Årets hagefest - noen av ansiktene bak!


"Det Handler om å bry seg" sitat Jennifer Moi

Torsdag den 22. august gikk Tjuvholmen Veldedigehagefest av stabelen i en privat hage ved Tjuvholmen i Oslo. Den fantastiske hagen som tilhører sameiet ved Selvaag pluss konseptet var arena for det som av mange betegnes som årets hagefest. Arrangementet som var til støtte, og inntekt for Plan Norge og deres «Because I am a girl» kampanje var gjestet av artister som Elisabeth Carew, Julie Bergan, Admiral P, Adiam Mengis og Nosizwe. I tillegg spilte DJ's som Jennifer Moi, Solmaz Refling og Mariann Rosa.
Konferansierene Terje Schrøder og Noman Mubashir ledet showet fra scenen. Det hele var dermed lagt til rette for en flott kveld i hagen, og selv været var på de giverglades side. Det er likevel menneskene bak jeg ønsker å hedre i dag.

De er  noen av «Ja» menneskene med ønske om å gjøre en forskjell under Den Veldedige hagefesten på Tjuvholmen. Disse fire spørsmålene stilte jeg dem.
 
1.Hvorfor valgte du å engasjere deg/bidra for Tjuvholmen Veldedige  hagefest?
2.Hva var ditt bidrag under selve hagefesten?
3.Hadde du hørt om «because I am a girl kampanjen» til Plan før du engasjerte deg for Tjuvholmen Veldedige hagefest?
4.Hva vil du oppfordre andre som brenner for saken å gjøre?

Nedenfor kan du lese om hvorfor Elisabeth Carew, Børre Olsen, Mariann Rosa, Solmaz Refling, Jennifer Moi, og en rekke andre valgte å bidra.

Elisabeth Carew (artist og låtskriver)

1. Fordi det er en utrolig viktig sak som jeg er stolt av å få være med på å støtte.
2. Jeg er med og bidrar på underholdningsdelen, vi skal ha en og positiv kveld selv om fokuset er rundt noe veldig alvorlig.
3. Det har jeg faktisk ikke, og ble gjort oppmerksom på «Because I am a girl» av Kjell-Ola Kleiven som står bak hagefesten.
4. Alle kan bidra. Om det er økonomisk eller kun ved å bruke stemmen sin.
 
Mariann Thomassen (Artist/DJ)
1.Det er viktig å engasjere seg, for det gjer faktisk ein forskjell. BIG TIME! Eg har vore engasjert i PLAN sidan 2006, og i 2007 var eg i Uganda der eg har eit fadderbarn. Besøkt landsbyen som eg har støtta, skulen og lokalsamfunnet. Det har satt spor...Ein sterk opplevelse. Eg har sett kva PLAN gjer for barn, jenter og andre som er i nød. Det hjelper å hjelpe.
2.Mitt bidrag under festen på Tjuvholmen var eit musikalsk innslag: DJ. Sørge for at folka som var der hadde det hyggeleg og at stemninga stod i taket!
3.Ja, eg har høyrt om kampanjen. Den rører ved meg i høgste grad. Eg er sjølv jente og er født i verdas rikaste og beste land... Ikkje alle er like heldige, dessverre. Vi har ressurser til å bidra til at andre jenter kan få ein betre kvardag, og at nokre av drømmane deira kan gå i oppfyllelse. Eg er for at jenter skal vere verdt noko og at dei skal ha like moglegheiter som gutar.
4.Eg vil oppfordre ALLE, ja ALLE til å støtte, donere pengar til denne saka. Og ikkje minst, bli PLAN fadder. COME ON!

Fredrik Solberg (Daglig Leder/MeatMarket restaurant)

1.Vi støtter Tjuvholmen Veldedige hagefest fordi MeatMarket, og jeg forsøker å støtte opp rundt gode tiltak i nabolaget på Tjuvholmen, og lansering av Plan kampanjen sa jeg ja til på strak arm.
2.Vi leverte mat til alle gjestene, og står også for servering og service til gjestene i hagen. I tillegg har vi bidratt med utlån av litt materiell fra restauranten.
3.Nei, jeg hadde aldri hørt om «Because I am a girl» før januar i år. Det var ved en tilfeldighet at jeg fikk høre om saken via initiativtakeren. Kjell-Ola Kleiven som er fast kunde hos oss på MeatMarket.
4.Gi penger til din hjertesak.
 
John Larsen (Nabo og beboer på Tjuvholmen
1.Jeg stiller opp fordi det er et positivt engasjement for Plan. I tillegg er det alltid bra å støtte Plan Norge og den svært viktige «Because I am a girl» kampanjen. Det er sjelden det skjer noe i nabolaget, så denne festen var et kjærkomment tilskudd.
2.Jeg er deltaker på arrangementet som beboer, og gleder meg over å kunne dele våre flotte fellesarealer med naboer og andre. I tillegg har jeg donert litt til Plan. Som et ekstra bidrag kjøpte jeg en skulptur av Kari Lena-Flåten under den veldedige auksjonen.
3.Kampanjen hadde jeg ikke hørt om før naboen min Kjell-Ola Kleiven nevnte at den offisielle lanseringen skulle være i vårt lille sameie. Plan Norge har jeg alltid hatt stor respekt for, og hagefesten var en stor suksess.
4.Alle bør bidra for en god sak, og det å donere til en sak du brenner for er viktig. I fremtiden kan det være du selv som trenger hjelp, alle bør gi et bidrag til de som trenger.

Solmaz Refling (DJ)

1"There is a special place in hell for woman who does not support other women" og som Kleiven så fint sa, vi er heldige som får leve her i Norge
2.Mitt bidrag var å spille plater, og lage god stemning med god musikk. I tillegg har jeg vært med på å promotere arrangementet, og en av artistene var også mitt forslag. Jeg er stolt over å kunne si at min venn Adiam Mengis virkelig skapte god stemning denne fantastiske sommerkvelden.
3.Jeg kjente ikke til kampanjen
4.Bry deg og gjør noe!
Den første quoten var Madeleine Albrights men det vet dere sikkert:)

Børre Olsen (smykkedesigner i So-B)

1.   Det å bidra for en god sak handler ikke om et valg, men om en plikt. Det er en ren glede å kunne hjelpe kvinner i utviklingsland og Plan.
2.    Mitt bidrag var å spesial designe et flott håndlaget smykke som ble solgt under auksjonen. Butikk pris for smykket er cirka firetusen, men det gikk for seks og det må man være fornøyd med.
3.   Kampanjen var ukjent for meg, men når jeg nå kjenner den vil jeg gjerne bidra flere ganger. Kvinner og utdanning er en fanesak for meg personlig.
4.   Andre kan donere penger og engasjere seg.

Bertrand Besigye (Poet/Aschehaug)

1.   Tjuvholmere har vigør og medietekke og store nettverk, derfor tror jeg de kan få inn solide summer til en viktig sak. Og i egenforlystelsens navn må jeg si at selve hagefesten blir en øyeforfrisker.
2.   Jeg utdurer dikt for en god sak.
3.   Jeg så en annonse i Dagbladets Magasin. "Jenteloven"
4.   Kontakte Plan Norge, starte et veldedighetsselskap, kalle sammen kreti og pleti og kultur, og feste så det svir mens donasjonene ruller inn til en viktig sak.

Jennifer Moi (DJ)

1.   Først og fremst fordi det er kjæresten min som har tatt initiativ til hagefesten, og fordi jeg syns det er viktig å støtte han i det han brenner for. Denne gangen hadde han et sterkt ønske om å gjøre noe for noen andre, og var nesten rastløst lei av at alt til enhver tid skulle dreie seg om å tjene penger til seg selv. Noe jeg har stor respekt for og finner utrolig inspirerende. Dette er vel det som kalles den bakenforliggende faktoren. Ellers er det åpenbart for meg at det veldedige formålet: Because I am a girl er en utrolig viktig sak. Jeg er taknemlig for at Ola kom i kontakt med Plan og oppdagen kampanjen. Selv har jeg aldri hørt om den på tross av at jeg er spesielt opptatt av nettopp dette temaet.
Jeg har bodd i Asia og reist en del i Østen og sett brutal fattigdom på nært hold, både kjent på den og luktet den. Jeg fikk en så inntil benet vond følelse, som ga meg en håpløs følelse av hjelpesløshet. Man ønsker å hjelpe, men man ser "spor" av det Because I am a girl dreier seg om på alle bauer og kanter. Det blir nyttesløst. Jeg husker spesielt en lang togreise jeg gjorde i Thailand for mange år siden. Da la jeg merke til ulike skur som toget passerte. Skur med tak av bølget blikk, noen hadde ikke gulv i husene sine, mens andre hadde TV-antenner og noen parabolantenner. Senere fikk jeg vite at der de hadde TV-antenner hadde familien solgt den eldste datteren til prostitusjon i Bankok, mens der de hadde parabolantenner var elsdstedatteren solgt til Tokyo.
2.   Jeg bidrar på flere områder, og med glede. Men mitt bidrag på hagefesten er først og fremst å være en av kveldens DJs.
3.   Jeg kjenner godt til problemstillingen, men har aldri hørt om «Because I am a girl» før Kjell-Ola introduserte meg for den.
4.   Gi penger og støtt opp. Det handler om å bry seg!

Lars Saga (Grunder/Vinaroma)
1.   Jeg ble spurt om å bidra, og for en god sak så stiller man selvfølgelig opp. Det er utrolig gøy at Helen Bjørnøy og Plan viser at de setter pris på tiltaket.
2.   Vi bidrar som sponsor, samt med en donasjon til den gode sak.
3.   Jeg har blitt langt mer oppmerksom etter dette initiativet, og det er nå en av hjertesakene som jeg virkelig brenner for.
4.   Det er lov å gi sin støtte både gjennom å spre budskapet og ved donasjon. www.tjuvholmencharity.org

Trudy Wiegand (kunstner)

1.Det har veldig mye å gjøre med å kunne ´gi litt tilbake´. Det er muligens en cliché, men jeg føler at jeg har vunnet i Lotto. Jeg har vært så heldig å vokse opp under gode og trygge omgivelser i Australia, og levd det meste av mitt voksne liv i Norge.
2.Mitt bidrag er et maleri som jeg har kalt ´ I see red ´.
3."Because i am a girl kampanjen " har inntil nylig vært ukjent for meg. Jeg har vært engasjert i flere prosjekter og er fadder til en liten jenta, Maria på 9 år, fra Ecuador. Hun var bare 4 år da vi ble kjent med henne.
4.De som brenner for saken bør gjøre ´noe´. Ikke alle har mulighet til å donere penger. Men ´noe´ kan innebære så mye. ´Del´ informasjon om saken på Facebook og andre sosiale medier. En enkel og effektiv måte å nå ut til mange. Lær egne barn at ikke alle barn er så heldig som i Norge. Prøv å engasjere dem!

Håvard Bakken (Partner/Showproductions)

1.Når man først hører om kampanjen så slår det en hvor heldig vi er i Norge. Dette er mitt enkle sett å bidra for en god sak.
2.Mitt bidrag til arrangementsdagen var produksjon, og arrangementsgjennomføring. Alt fra logistikk, til lys, lyd og programledere. Det positive med å jobbe for Plan og Tjuvholmen Veldedige hageselskap er at alle sier ja og alle stiller opp. Vi har ikke fått noen nei i forbindelse med gjennomføringen.
3.Nei, jeg hadde aldri hørt om «Because I?m a girl», men jeg kjenner godt til Plan og har stor respekt for det de gjør.
4.Det går å donere fra www.tjuvholmencharity.org. Selv om du ikke drar på fest kan du gi likevel.

Kari Lena Flåten-Lindbæk (Kunstner)

1. Som trebarnsmamma, barnervernpedagog og medmenneske har jeg alltid ønsket å bidra i arbeid for barn og ungdom som lider av ulike årsaker. Dette ble en fin mulighet til å gjøre en liten forskjell.
2. Mitt bidrag var en skulptur av en ung kvinne som bare er laget i 4 eksemplarer og som står bl.a til salgs på Galleri Varden i Moss til 25.000 og ble auksjonert bort i løpet av kvelden.
3. Ja det hadde jeg. En dag jeg sto i ateljè i "Soho" Malagas bakgater, kom det to personer og spurte om jeg ønsket å gi et bidrag til PLAN. Pussig nok kunne jeg svare at kvinnen jeg stod og arbeidet med var tiltenkt nettopp PLAN og kampanjen "because I`m a girl"
4. Alle kan gi noe, om ikke med penger,så ved fysisk å engasjere seg i f. eks et event som dette! Her er det mange gode hjerter som har bidratt!!

Behzad Ranjbar (Fotograf/Unikfoto)

1. Jeg kunne rett og slett ikke stå over denne flotte muligheten til å kunne gi noe tilbake.
2. Teamet mitt og jeg har bidratt med filming og fotografering av eventet.
3. Jeg ble kjent med saken gjennom min gode venn Ola Kleiven
4. Jeg anbefaler alle å bidra, gjerne økonomisk da Plan Norge gjør en kjempe innsats når det gjelder å bedre jenters liv i noen av verdens mest fattige land.

Vil du bidra?? Da kan du donere fra www.tjuvholmencharity.org Sharing is caring!!

 Share if you care!


Admiral P, Live på Tjuvholmen Veldedige Hagefest


Elisabeth Carew - På Tjuvholmen Veldedigehagefest 2013

Foto øverst i saken av Elisabeth Carew er tatt av; Rolf-Ørjan Høgset og brukes etter avtale med Elisabeth Carew

Se Film fra festen her http://vimeo.com/73092386

 Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits