Nei til OL i OSLO!


«Jeg sier et ubetinget nei til OL i Oslo i 2022, og håper at du gjør det samme»

Basert på budsjettanalysene som Oxford University har gjort ved de siste OL-arrangementene, så vil et budsjettoverskrid ved OL i Oslo komme på mellom 56 og 64 milliarder kroner. Det utgjør mellom 28 000 og 32 000 kr pr. husstand i Norge!

Byrådsleder Stian Berger Røsland (H), som nylig leverte søknad om statstilskudd og statsgaranti for et OL i Oslo i 2022, mener at et OL vil være en fantastisk mulighet til å vise fram Oslo by for hele verden. Han registrerer at det er litt færre som sier ja og litt flere som sier nei til Oslo-OL enn ved tidligere målinger, og sier han skal lytte til folket når det blir folkeavstemning i Oslo 9. september om saken.

OL på Lillehammer ble solgt inn med et budsjett på 1,7 milliarder kroner, men endte på syv milliarder kroner. Vi vil trolig se et lignende budsjettsprekk ved et Oslo OL, og selv om vi er verdens rikeste land har vi i Norge ikke tradisjon for å kaste penger etter aktiviteter som gir minimalt eller intet utbytte.

Det er liten tvil om at vi i Norge har langt viktigere behov for investeringer enn et OL som sannsynligvis ikke er ønsket av en majoritet i befolkningen.

Jeg håper derfor at du som meg bruker hodet, og takker nei til et OL i Oslo. Et slikt arrangement har alt for stor risiko tilknyttet kostnadssiden, og oppsiden er ikke i nærheten av å kunne matche den enorme kostnaden.

Verken gjenbruk av anlegg eller økte inntekter som følge av OL vil gjøre dette til god butikk, og rusen av OL vil føles klam og ubekvem når regningen kommer for en dag i form av finansiell Hangover. 

Derfor avslutter jeg som følger:

  "Om alt annet slår feil prøv sunn fornuft!"

 

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits