Mennene som ble historiens rikeste banditterHer er listen over historiens tre mest velstående gangstere - Du vil garantert bli overrasket

En gjennomgang av historiens 100 største og mest suksessfulle gangstere har  gitt oss en topp tre liste over de rikeste og dermed mest suksessfulle bandittene. Listen er konjunkturtilpasset og den gjenspeiler således de reelle verdiene i sammenlignbare tall.

Om vi ser på bakgrunnen til de tre mest vellykkede skurkene i verdenshistorien, så har alle på topplisten en ting felles. Samtlige var i perioder av karrieren aktive smuglere. Enten av alkohol under forbudstiden eller av narkotika.

Den rikeste av dem alle var mer velstående enn Mark Zuckerberg, og farligere enn Al Qaida da han døde i 1997.

Her er topplisten:

3. Joseph Kennedy (Spritsmugler)

Joseph Kennedy var klanlederen i en av de mest legendariske familiene i amerikansk historie. Den tidligere spritsmugleren ble en av Amerikas rikeste menn, og av hans sønner ble en president og en annen senator. Kennedyklanen var under forbudstiden i USA blant de største formidlerne av ulovlig sprit.

Forbes magasin har anslått at Joseph Kennedy i 1954 var god for hele trehundre millioner dollar. En formue som i dag ville tilsvart et betydelig antall milliarder.

På samme tid var Kennedy blant USA's tjue rikeste mennesker og ikke minst blant de mest innflytelsesrike. Han brukte smuglermillionene til legitim forretningsvirksomhet innen både filmproduksjon, eiendom og TV. Kennedy navnet er fortsatt forbundet med makt og velstand i USA, og det er de færreste som tenker på at det hele startet med spritsmugling.

Det har tidligere blitt skrevet om hvordan Joseph Kennedy brukte mafiasjef Frank Castello til å overbevise en annen mafioso ved navn Sam Giancana om å påvirke velgerenes stemmer slik at John F. Kennedy vant presidentvalget i USA. Fagforeningene skal ha vært svært lojale, noe den Chicago baserte gangsteren Giancana visste å benytte seg av.

Mafiabossen Frank Castello var også kjent for å skryte uhemmet av smugleroperasjoner han gjorde sammen med Kennedy klanens patriark.

Joseph var selv før forbudstiden i spritindustrien, og hans eget alkohol forbruk skal ha vært svært lavt.  Han forsto dermed noe mange smuglere fortsatt sliter med å forstå. Det er dårlig butikk å drikke av lasten.

2. Pablo Escobar (Narkobaron)

Fra slummen i Colombia, til status som kongen av kokain.

På åttitallet ble det sagt at om du brukte kokain da hadde du prøvd produktet til Pablo Escobar. Mannen fra Medellin ble kjent som tidenes mest brutale gangster. Han ledet Medellin kartellet på et blodig sett, og med stø hånd ble han også selv folkevalgt.

Escobar oppdaget at det var lettere å misbruke korrupte ledere enn det å selv lede fra politikens arena, så karrieren som folkets mann ble kortvarig. I stedet fortsatte han med kokainsmugling i stor skala.

Kokain verdt milliarder av dollar ble daglig smuglet fra Columbia til USA, og på den amerikanske siden av grensen hadde man aldri sett grovere vold enn det Escobar og hans kartell var eksponent for. 

De som sa Escobar i mot eller utfordret han bøtet umiddelbart med livet. Forbes Magasin rangerte på nittitallet Escobar som verdens syvende rikeste mann. Han var da god for omtrent tjuefem milliarder dollar.

Escobar var på denne tiden så stor at mange mente at hans narkobutikk var større enn nasjonen Colombia.

"Kongen av kokain" ble til slutt drept av Colombianske miltære i 1993 da han forsøkte å flykte fra fengsel. Senere har det blitt kjent at amerikanske styrker var delaktig i operasjonen. Escobar hadde rett og slett blitt for stor for sitt eget beste.

1.Amado Carrillo Fuentes (Narkobaron)

Om navnet Amado Carrillo Fuentes er vanskelig å huske, da foretrekker du kanskje kallenavnet "Lord of the skies". Et kallenavn han fikk som følge av sin enorme flåte med private jetfly.

Fuentes var nemlig kjent for å disponere hele tjueto 727 fly som var tilpasset for smugling. Disse fraktet flere hundre tonn med dop mellom Colombia, Mexico og USA.

Fuentes hevdet selv å være en nasjonalist som ville redde Mexico fra fattigdom og elendighet. "Noen må være villig til å få litt møkk på hendene for nasjonen Mexico», var hans faste ordspråk.

Fuentes gjorde så mye penger på kokainsmugling at formuen ved tidspunktet da han døde var det dobbelte av Facebook grunder Mark Zuckerbergs.

Selv kalte han seg «The Bill Gates of drugs».

Den meksikanske lederen av Juarezkartellet var ikke ulik Escobar.  Han slo seg opp gjennom narkokartellet, og smugling av dop fra Colombia til USA var hans virke. På veien benyttet han metoder som får vanlige gangstere til å fremstå som tegneseriefigurer. Blodige drap var hverdag i Juarezkartellet, og om noen ble arrestert da drepte han samtlige involverte. "No loose ends"

Drap ble gjerne gjennomført ved blodige angrep i samarbeid med lokale Mexikanske myndighetsrepresentanter.

En tid var Fuentes så stor at han uttalte å ha flere statsansatte på lønningslisten enn nasjonen Mexico.

Fuentes var også selv en periode agent for det nasjonale  sikkerhetsbyrået (DFS). Han brukte sin posisjon hos myndighetene til å støtte opp rundt kartellet.

Ved sin død var hans formue tjuesyv milliarder dollar. Han smuglet femten til tjue tonn kokain per last, og tjente ti milliarder dollar i året.

Fuentes eide da han var på topp nærmere sytti prosent av det amerikanske kokainmarkedet.  Han døde under en plastisk operasjon som skulle gi han et nytt utseende. Operasjonen gikk ikke som planlagt og tidenes største gangster måtte bøte med livet.

Så kan vi jo alle fundere på om det var dette som egentlig hendte. Det var nok av de som ønsket Fuentes død.

Se en dokumentar om Fuentes her:

http://www.youtube.com/watch?v=lDI2dM1olW0

 

Følg meg gjerne på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

  

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits