En Plan for verdens kvinner - Et bidrag fra oss alle


Hvert tredje sekund blir en kvinne tvunget inn i ekteskap

"Om vi alle gjør litt da kan vi sammen utrette mirakler. Det er derfor selv et lite bidrag fra hver enkelt av oss kan bety så mye for så mange»

Det sies at engasjement smitter. I så fall håper jeg at du som leser av denne teksten får den samme gode følelsen for «Because I'm a girl» kampanjen til Plan som jeg fikk den første gangen jeg hørte om prosjektet.

Dødsårsaken for de fleste kvinner i aldersgruppen mellom 15 og 19 år i utviklingsland er død som følge av fødsel. I de samme landene er det mindre enn femti prosent av jenter som fullfører grunnskolen. Kvinner i u-land tvinges svært ofte inn i ekteskap og hvert år blir mer enn ti millioner kvinner tvunget til å gifte seg.

Det er tallfestet fakta at kvinner sliter mest i de landene der man allerede har det tøft. Derfor arrangerer Plan hvert år kampanjen «Because I'm a girl».

Den første gangen jeg hørt om kampanjen forsto jeg at dette var en fin mulighet til å bidra. Det er nemlig noe med at engasjement kommer lettere om noe treffer deg rett i hjertet.

Plan Norge kampanjen traff meg sterkere enn jeg trodde var mulig og etter et møte med en flott og engasjert gjeng på Plan Norge fikk jeg ideen om å lage et selvstendig arrangement for å støtte opp om kampanjen.

Om vi samler våre krefter, midler og ressurser for en god sak da blir vi alle sterkere.

Siden ideen om Tjuvholmen Veldedighetsselskap ble unnfanget, og vi tok initiativ til et veldedighageselskap har jeg fått mange tilbakemeldinger, både positive og negative.

Enkelte har spurt hvorfor vi måtte lage et arrangement når vi bare kunne donert en sum eller meldt oss som fadder. Svaret er at engasjement smitter, og ved å lage en organisert aktivitet kan vi alle lære mer, bidra mer og skape et engasjement som i fellesskap styrker en god sak. Alene hadde jeg ikke kunnet gjøre mye, men samlet er vi sterke. Det er i relasjonene mennesker i mellom at vi mobiliserer nødvendig tyngde. Tyngde som kan flytte fjell.

Det er kvinner i utviklingsland dette skal handle om og ikke deg, meg eller andre. Vi er bare en kanal og forlenget arm for å kommunisere et budskap samt gi et bidrag. Tjuvholmen Veldedigehagefest har  invitert Plan til å snakke om viktigheten av kampanjen «Because I'm a girl» på selve hagefesten. Vi ønsker å lære mer om en viktig sak fordi det gir oss alle mulighet til å bedre forstå hvordan vi i lille trygge Norge kan bidra.

 Tjuvholmen Veldedigehagefest 2013

Den 22.august vil du kunne høre norske artister, lytte til poesi og se bidrag fra kunstnere som brenner for en god sak. Selv om arrangementet er lukket med et begrenset antall plasser så kan alle bidra ved å donere fra nettsiden www.tjuvholmencharity.org. Donasjonsløsningen vil være aktiv fra kommende uke.

Om du som privatperson, bedriftsleder eller bedriftseier ønsker å bidra da kan du ta kontakt via samme nettside. Alle overføringer av penger som gjøres i forbindelse med hagefesten går rett til en bankkonto hos Plan Norge. På denne måten sikrer vi at 100% av de innsamlede midlene finner veien til «Because I'm a girl» og Plan.

Jeg håper denne teksten og ikke minst engasjementet som alle samarbeidspartnere rundt Tjuvholmen Veldedighetsselskap viser kan bidra til giverglede også andre steder. Vi har alle ulike synspunkter når det gjelder hva som behøver støtte eller fortjener midler. For meg og de øvrige samarbeidspartnerne som støtter opp rundt denne aktiviteten fant vi Plan og deres kampanje som årets viktigste. Andre vil sikkert mene at annet er langt viktigere. Uansett vil det alltid stå mer respekt av det å vise handlekraft ved å gi eller støtte enn ved å kritisere andres giverglede og engasjement. Selv er jeg overbevist om at det finnes mange der ute som også ser verdien av å støtte opp om kvinner i verdens utviklingsland. Vi her oppe i rike Norge har det tross alt bedre og tryggere enn de fleste.

Norsk giverglede og engasjement for andre bør derfor reflektere det faktum at vi har trukket gullbilletten i livets lotteri.

Ønsker dere alle en strålende sommer og høst med engasjement og positiv driv på alle kanter!

Her kan du oppdatere deg på «Because I'm a girl» kampanjen:

http://plan-international.org/girls/

http://www.youtube.com/watch?v=m8LLQaeJkYg&feature=endscreen

 Foto lenger opp i saken er tatt av Bimba&Lola, og brukes lisensiert.

 Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits