Fritt frem for russermafianEU er i ferd med å fullføre en avtale med Russland som gir Russiske borgere med et eget reisedokument kalt «Biometric service passports» visumfritt innreise til Schengen området. I praksis vil dette forenkle muligheten for rike og privilegerte russere til å besøke Schengen området. Per dags dato er det cirka 15.000 russere som har denne eksklusive typen pass.

De fleste som har passet skal være ansatt i offentligsektor i Russland med høyere verv, og majoriteten er å betegne som PEP's (politisk eksponerte personer).  Det er likevel verdt å merke seg at det ikke er snakk om diplomater. Ved inngåelse av en slik avtale vil EU i mine øyne stille seg åpen for hugg fra kriminelle. Russere som ikke har rent mel i posen. Russland er en av verdens mest korrupte land og det å få kjøpt et pass som oppfyller kravene er en smal sak om du allerede har penger og makt.

EU vil ved denne løsningen måtte regne med at de finansielle markedene i Europa i større grad enn tidligere blir misbrukt av kriminelle nettverk med opphav i Russland. Innreise uten kontroll eller med begrenset kontroll ved besøk til Schengen vil tiltrekke seg en målgruppe som vet å utnytte en slik tillit. Nyrike russere med risikopenger fra Russland er ivrige etter å plassere penger i tryggere økonomier enn deres egen.

Har du først fått innreise til et Schengen land kan du reise fritt i hele regionen uten kontroll av pass eller andre reisedokumenter. Dette gjelder selvfølgelig også Norge og Norden.

Et «Biometric Service Passport» utstedes til russere som er tilknyttet myndighetene men ikke er diplomater. Så kan vi jo alle lure på kriteriene for å få et.

 Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits