Bruker droner mot Narkobander

Venezuela bruker Droner mot Narkobander
Ny teknologi tas I bruk når Venezuela tar opp kampen med de lokale narkotikakartellene som smugler dop i landets grenseområder. Lokale myndigheter i Venezuela bekrefter nå at de har sendt opp ubevæpnede droner ladet med kameralinser. Hensikten skal være å danne seg et godt bilde av rutene og transportmidlene som lokale narkobander benytter seg av. Kritikere hevder imidlertid at det er altfor tette bånd mellom det sittende regimet og narkokartellene til at dette kan være den reelle grunnen. Det blir derfra hevdet at den egentlige grunnen er å overvåke nabolandene og deres aktivitet i grenseområdene. Venezuela skal visstnok frykte et USA ledet angrep på landet.

Dronene som Venezuela benytter seg av er bygget i landet, og bygger på Iransk teknologi. De skal kun ha en rekkevidde på drøye hundre kilometer og en maks høyde på tretusen meter. Internajsonalt er det strenge sanksjoner mot både Iran og Venezuela. Foreløpig har ikke USA reagert på den økte drone trafikken men my tyder på at aktiviteten kan få konsekvenser. Spesielt om det viser seg at dronene også krysser landets grenser.

USA benytter seg av amerikanskbygde droner i Karibisk farvann. Disse benyttes både som en del av forsvaret og for beskyttelse mot Narkosmuglere.

 

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits