Jeg har kjøpt en falsk identitet (del II)


Hold deg bare unna Sveits!!!

«Vi garanterer at du kan passere landegrenser i hele verden med dette sveitsiske passet. Hold deg bare unna Sveits», ordene kommer fra selgeren av falske pass som jeg en uke tidligere har funnet på internett.

Han er en av mange tilbydere av falske ID-dokumenter som opererer utelukkende med internett som markedsplass. Etter å ha bestemt meg for å teste hvordan man i praksis kan kjøpe seg en ny identitet har jeg nå endelig kommet et steg nærmere. Min bestilling av et Sveitsisk pass er plassert hos tilbyderen som produserer passet for en pris på nærmere tusen dollar. Det er god butikk å produsere falske identiteter for de som jakter et bedre liv.

Norge oversvømmes hvert år av personer med falske id dokumenter. Når en utlending søker opphold i Norge, er en av de viktigste oppgavene for norske utlendingsmyndigheter å undersøke om vedkommende er den personen han eller hun utgir seg for å være.

Flere titusener utenlandske statsborgere har fått opphold i Norge de siste årene uten at utlendingsmyndighetene vet helt sikkert hvem de er. I tillegg kommer alle de som klarer å legitimere seg ved falske pass og identiteter uten at det blir oppdaget. Bruk av falsk ID er i ferd med å bli et gigantisk problem for verdens rikeste land.

Historien til en kriminell som har levd flere år i Norge og gjort en rekke lovbrudd, illustrerer problemet:

· Personen har ett navn i Folkeregisteret.

· I straffe- og politiopplysningsregisteret har han to helt andre identiteter.

· I politiets saksbehandlingssystem har mannen ytterligere to andre navn.

· I den politioperative loggen står utlendingen med fire helt andre identiteter.

· Hos et utvalg norske banker er flere av identitetene registrert med ulike kundeforhold. Flere av disse kundeforholdene kan ha både betalingskort og nettbank.Med ni ulike identiteter er det mye lettere for mannen å jukse seg til videre opphold i Norge, begå trygdesvindel, skattesvindel eller annen kriminalitet.

Men det er ikke bare utenlandske borgere som bruker falsk identitet i Norge. Personer som begår ulike vinningsforbrytelser, personer som utfører ulike former for økonomisk svindel samt personer som av ulike grunner ønsker å opptre med et alias kan finne på å anskaffe en falsk identitet. Alt du trenger for å finne en tilbyder er å søke på nett.

Det hele er ganske enkelt. Etter evaluering av flere hundre tilbydere av pass, førerkort og nasjonalt id kort har mitt valg falt på et selskap som kan tilby det meste fra de fleste land. Leveringstiden skal være så lite som fjorten dager, og leveranse skjer med internasjonale budfirmaer rett på døren.

Prosessen for å gjennomføre selve kjøpet er nøysom og konsulenten hos «forfalskeren» bistår meg flittig underveis. Han svarer på spørsmål om alt fra hvor jeg kan reise med passet til hvilke nasjoner jeg bør unngå. Med mitt Sveitsiske pass er det bare Sveits jeg ikke bør reise til. Han forklarer at de der har mulighet til å sjekke meg opp mot lokale databaser over alle som er født eller bor i Sveits. Mitt alter ego «Don Patron» vil dermed aldri kunne oppleve sveitsiske alper. Videre anbefaler han at jeg ikke velger ett diplomat pass. Dette skal visstnok være fordi jeg da vil havne på PEP lister om passet skal bruke til annet enn reise. Ved for eksempel bank legitimering vil jeg kunne bli fanget opp som diplomat og jeg utgjør da større risiko.

Jeg blir anbefalt å betale for passet via et kjent større vekslingskontor og han understreker at jeg er ansvarlig for å betale alle gebyrer forbundet med kjøpet (cirka 400 kroner) .

En uke har gått siden jeg for første gang kontaktet selskapet som markedsfører seg som ledende i verden på kjøp og salg av falske id dokumenter. Nesten hver eneste dag har jeg hatt mail korrespondanse med forfalskerne, og jeg er nå i ferd med å bli en identitet rikere. Det vil si om ikke det hele er en svindel da. Nå er bestillingen sendt og i løpet a kort tid kan jeg trolig legitimere meg med min nye identitet som Don Patron!

Mandag skal jeg motta første versjon av passet til gjennomlesning. Dere vil selvfølgelig bli oppdatert. Om jeg da ikke har blitt svindlet på nett. Slikt skal man passe seg for.

Etterpå blir sjekk av passet hos ID eksperter ved min arbeidsgiver Risk Information Group første gjøremål. Vil passet bestå testen? 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

Kjell-Ola Kleiven - Ikke alle blogger kan være rosa

39, Oslo

CEO & Managing Director, Risk Information Group (RIG Nordic & Baltic) Samfunnsengasjert leder og risikomann med sans for det skrevne ord.

Kategorier

Arkiv

hits